Jak zpracovat růžičkovou kapustu na chutný oběd či večeři? Zapečená s oblíbenými surovinami bude výborným jídlem
Růžičková kapusta je zelenina, kterou sklízíme až během zimního období. Máme tak k dispozici hodnotný zdroj čerstvých vitamínů. Kapustičky se dají použít nejen do polévek a karbanátků, ale také je můžeme nejrůznějšími způsoby zapékat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zapékat růžičkovu kapustu
S čím lze zapékat kapustu
Máme více variant, které při zapékání různě kombinujeme a vybíráme z nich podle vlastní chuti a možností:
- maso (jemně nakrájené nebo mleté), slanina, uzeniny
- sýr: Eidam, Gouda, uzený sýr, Niva, Mozarella
- sojový granulát
- smetana, vejce, bešamel
- cibule, česnek, brambory
- čerstvé bylinky: pórek, petržel
- sůl a koření: pepř, majoránka
Tip: Strouhaným sýrem vše posypeme až ke konci zapékání, jinak by se během pečení příliš vysušil a utvořil by příliš tvrdou krustu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů
Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Komentáře