Česká svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a…
Čočku přebereme, umyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme asi 2 hodiny stát.Petržel, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubé nudličky.Cibuli oloupeme,…
Netradiční zpracování hlávkového salátu, kdy ho spolu s vejcem, jíškou a kořením proměníme v chutnou zeleninovou polévku. Podávat jí můžeme s opečenými kostičkami z…
Jídlo z hrnce ve kterém se nemusí jen fritovat, ale také péct, vařit nebo smažit. Pokud ho doma nemáte, můžete si tuhle roštěnku připravit i v pekáčku. Se špenátem a…
Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit…
Pikantní omáčka, která přináší výrazný a pálivý zážitek. Je plná bohaté a aromatické chuti pepře, a skvěle se hodí k masu, grilovaným pokrmům či zeleninovým jídlům.
Kuřecí žaludky se dají připravit na různé způsoby a tohle je jeden z nich. Jistě budete překvapeni chutným pokrmem s nenáročnou přípravou a budete je připravovat ve své…
Nemáte doma párky? Nevadí. V tomto receptu je hravě nahradí dozlatova opečená slaninka. Luštěninový oběd s dávkou bílkovin hravě zvládne i začátečník. Pokud dodržíte…
Nakrájíme cibuli a na kousku sádla ji opékáme, až začne mírně hnědnout. Dáme 2 lžičky sladké a půl lžičky pálivé papriky. Pak přisypeme očištěnou a na větší kousky…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Špenát uvaříme a přidáme asi hrnek vody. Zahustíme jíškou a provaříme. Osolíme, opepříme, přidáme v trošce mléka rozšlehané dvě vejce a prolisovaný česnek. Podáváme s…
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje.…
V hrnci si necháme zahřát olej. Přidáme zelenimovú směs a osmahneme. Zalijeme horkou vodou a přidáme bujón a koření. Přidáme očištěné, omyté a na kostičky nakrájené…
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa…
Jednoduchou a bleskurychle připravenou smetanovo-sýrovou omáčkou můžete vylepšit nejenom drůbeží maso. Bude se hodit ke všem druhům jemného a libového masa. Zkuste…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38