Neodolatelné ďábelské tousty s krůtím masem podle Těhotnýho kuchaře: Pikantní, šťavnaté a vonící po šalvěji
Jak sázet cibuli? Nejlepší doba je právě teď. Cibule potřebuje přiměřenou vláhu a jiné místo než loni
Biltong je dokonalá svačinka pro milovníky masa: Sušená specialita vás dostane svou šťavnatostí a specifickou kořeněnou chutí
Co jedl dávný Bivoj? Kance asi jen občas, běžnější byli ptáci, ale také ryby, obilné kaše i dnes zapomenutá vikev
Lída Baarová měla ráda chlebíčky od Paukerta, později hladověla a jedla jen tři jablka denně, aby měla dokonalou postavu
Hannibalovy vojáky zachraňovaly kaše a uloupené potraviny. Nad Římem nezvítězili i kvůli nedostatečnému zásobování
Čachtická paní si dopřávala minimálně dvanáct chodů, na talíři měla candáta plněného mletým masem a guláš
Čingischán: Krutý bojovník a sjednotitel Mongolska jedl polévku z pečeného vlka a masové koláče s „čertovým lejnem“
Hana Benešová: Manželka prezidenta se stravovala skromně, měla ráda zeleninové saláty a dbala na štíhlou linii
Číňané před třemi tisíci lety vařili v páře a fritovali, připravovali jídla podobná dnešním a zapíjeli je vínem z prosa
Albrecht z Valdštejna: Nejbohatší Čech všech dob vyžadoval cizokrajné tresky a platýse, měl rád pečínku z tzv. indiánských kohoutů
Adina Mandlová si půjčovala kuchaře od Vlasty Buriana a nechávala si připravovat paštičky se sýrovou pěnou
Jan Werich si rád pochutnával na kombinaci masa s ovocem, miloval ale i olomoucké syrečky a škvarkové placky
Autor Švejka Jaroslav Hašek měl rád bramborový „kočičí tanec“ a popíjel grog ze tří litrů vína a litru koňaku
Jídelníček Vlasty Buriana: Oblíbenou koprovku mu manželka zakázala, ale oběd o šesti chodech se servíroval pravidelně
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Bizarní jídelní výstřelky z historie: Podával se džem z rybího měchýře, vařilo se pivo s kohoutem a pekly se koláče s živými ptáky
Britská šlechta v 19. století běžně konzumovala v jídle arzén pro omlazení, cukrovinky se barvily olovem a měděnkou
Plusy a minusy dělené stravy aneb Hubnoucí hit devadesátek. Jaké výsledky mělo dělení jídla na „kytičky“ a zvířátka“?
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Jak na hubnutí bez blbnutí: Pět rad, jak shazovat kila skoro bez námahy díky vodě, zelenině i vláknině