Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – pátek 3. 5. 2024
Na závěr pracovního týdne můžete uvařit polévku z masitých vepřových kostí nebo žeber. A k této polévce bych doporučila jako hlavní chod pažitkové brambory se žampiony. Pokud ale máte rádi sladká jídla, tak jistě upřednostníte rýžový nákyp s tvarohem a jablky. Sladkou tečkou nakonec jsou poháry z tvarohu, šlehačky, čokolády Margot, banánu a to vše proložené piškoty.
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 2. 5. 2024
Snad vám dnes přijde k chuti polévka z listového špenátu a jako hlavní chod smažený kuřecí sekaný řízek. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše a zeleninový salát či kompot. Možná se ale rozhodnete pro vepřové srdce v jemné omáčce, jako příhoha se bude hodit houskový knedlík nebo těstoviny. Na moučník z dnešní nabídky můžete použít i mražené ovoce, pokud byste neměli čerstvé.
Článek v magazínu Domácí langoše: Jogurtové kynuté těsto je neuvěřitelně vláčné, česnek dodá langošům grády a strouhaný sýr chuť jak ze stánku
Článek v magazínu Překvapivá tajemství rebarbory: Zdravá i nebezpečná první jarní zelenina chutná skvěle se skořicí i badyánem
Článek v magazínu Co víme o čekance a chřestu
Dnešní tip pro vás – středa 1. 5. 2024
Přeji vám hezký sváteční den. I pro dnešek jsem pro vás vybrala několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete sestavit své menu. Věřím, že si vyberete.
Článek v magazínu Pečeme bez vážení... mramorovou bábovku, vláčnou roládu i citronové řezy
Článek v magazínu Češi dávají přednost zelenému chřestu
Dnešní tip pro vás – úterý 30. 4. 2024
Pokud máte rádi luštěniny, ale někdy nemáte čas na jejich delší vaření, můžete použít i fazole v konzervě. Dnes je v nabídce recept na jednu polévku. A k této polévce bych zvolila kedlubnové zelí s dušeným vepřovým masem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové noky.
Článek v magazínu Lahodný bílý chřest s šunkou a bolzanskou omáčkou. Tradiční recept ze severní Itálie si zamiluje každý gurmet
Článek v magazínu Jak netradičně využít čerstvé kopřivy: Připravte si třeba osvěžující limonádu plnou vitaminů
Článek v magazínu Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonale nadýchané langoše jako od stánku!
Dnešní tip pro vás – pondělí 29. 4. 2024
Pro začátek nového týdne je v nabídce polévka s cizrnou a zeleninou. Pokud byste potřebovali pokrm s jednoduchou přípravou, tak jistě jako hlavní chod zvolíte zapečené těstoviny. Je vhodné je pak doplnit zeleninovým salátem nebo nakládanými okurkami.
Článek v magazínu Hrníčkové knedlíky můžete mít připravené do pěti minut: Chutnají báječně a uvařit je dokáže i kuchařský amatér
Článek v magazínu Rebarborový crumble je snadný a rychlý. Stačí vylepšit drobenku o pár ingrediencí a šťavnatá sladkokyselá chuť moučníku vás dostane
Dnešní tip pro vás – neděle 28. 4. 2024
Dnes byste mohli uvařit kuřecí vývar z kuřecích hřbetů nebo celých skeletů. Pokud uvaříte větší množství, tak se dají vývary velice dobře zamrazit k pozdějšímu použití. A jako hlavní chod bych doporučila využít sezónu chřestu a připravit máslový kuřecí plátek. Nezapomeňte na moučník, věřím, že vám bude chutnat.
Článek v magazínu Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Článek v magazínu Dokonalé zeleninové řízky v těstíčku: Řízek z dýně, cibule nebo kedlubny skvěle nahradí drahé maso
Dnešní tip pro vás – sobota 27. 4. 2024
Přeji vám hezký víkend. Pokud ještě nevíte, co byste uvařili, tak i pro dnešní den je v nabídce několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete vybrat. Polévku připravíte z bílého chřestu a k ní se budou hodit všechny nabízené pokrmy. Moučník je dnes nepečený, musí se ale nechat odležet, aby sušenky zvláčněly.
Článek v magazínu Jahodová panna cotta: Kromě tučné smetany stačí jen pár ingrediecí, nejdůležitější je ale dostatečně dlouhé chlazení
Článek v magazínu Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Věnečky výborné
Přidáno před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 5 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 6 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vánoce v době královny Viktorie: Ta měla na talíři pečenou labuť, poddaní hustou kaši a zeleninu, všichni pak speciální vánoční dort
Pečeme s Ivou: Snadná, sytá a výborná večeře či pohoštění nejen pro chladné dny - chlebové zelné placky
Podzimní dýňová bábovka: Varianta bez vejce pro vegany je nádherně nadýchaná a překvapí neuvěřitelnou vláčností