Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tipy na každý den

Marie

Dnešní tip pro vás – sobota 29. 3. 2025

Přeji vám hezký víkend. Možná se ještě stále rozhodujete, co byste dnes uvařili a proto vám opět pro inspiraci nabízím několik receptů. Polévku našich babiček s mlékem a smetanou můžete udělat buď kedlubnovou a nebo květákovou, postup přípravy je stejný. A k této polévce se budou hodit všechny nabízené pokrmy. Moučník je dnes ryze jarní, jsou to muffiny dozdobené jako květináčky s kytičkou. Budou se líbit hlavně dětem a se zdobením by mohly třeba i pomáhat.

Dnešní tip pro vás – pátek 28. 3. 2025

Pro páteční vaření jsem pro vás vybrala recept na polévku z bílých fazolí a pokud máte v oblibě sladká jídla, tak právě pro vás jsou v nabídce těstoviny s dušenými jablky nebo hruškami. Příprava je nenáročná a zvládnou ji i naprostí začátečníci. Noky z tvarohu a brynzy jsou taktéž dobrou volbou, s listovým špenátem budou chutnat báječně. Nezapomeňte na moučník a vyzkoušejte krájené koláčky z jednoho plechu.

Dnešní tip pro vás – čtvrtek 27. 3. 2025

Možná dnes dostanete chuť na rajčatovou polévku. Vyzkoušejte ji uvařit podle jednoho z našich receptů a dejte nám pak v komentáři vědět, jak jste byli spokojeni. A k této polévce se opět budou hodit všechny nabízené pokrmy. Vídeňské brambory jsou s rychlejší přípravou, tak pokud spěcháte, recept se bude hodit. A nakonec je v nabídce moučník, jedná se o šťavnatý koláč s tvarohem a jablky.

Dnešní tip pro vás – středa 26. 3. 2025

Někdy vzpomínáme na pokrmy, které nám chutnaly v dětství a třeba to byla zrovna mrkvová polévka z dnešní nabídky, kterou můžete vyzkoušet. A k ní budou ponejvíce chutnat švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Dnešní tip pro vás – úterý 25. 3. 2025

Polévkou pro dnešní den je známá polévka frankfurtská s párkem a možná pak budete chtít vyzkoušet karbanátky s čerstvými žampiony, kde hlavní surovinou je starší bílé pečivo. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a nebo jen zeleninový salát. Hlavním chodem ale může být i uhlířina se zelím podle osvědčeného receptu naší dlouholeté uživatelky. Sladkou tečkou nakonec je bábovka odměřovaná na hrnky.

Dnešní tip pro vás – pondělí 24. 3. 2025

V začátku nového týdne byste mohli uvařit polévku ze sušených hub s kroupami a zeleninou. K této polévce se bude hodit jak bezmasý kuskus s květákem, tak i ďábelské fazole. Možná nakonec upřednostníte pouze salát z hlávkového zelí se slaninou a cibulí. Moučníkem je perník, u kterého jistě oceníte rychlou a nenáročnou přípravu, kterou zvládnou i naprostí začátečníci.

Dnešní tip pro vás – neděle 23. 3. 2025

Pro nedělní vaření jsem pro vás vybrala jeden z našich receptů na dýňovou polévku a k ní můžete zvolit jak znojemskou hovězí pečeni podávanou s rýží, tak i v podmáslí marinované kuřecí paličky připravené v troubě. Chutnat budou s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.