Nejlepší recepty na pikantní jídla
Když se řekne pikantní, co si představíte? Zřejmě něco, co je mírně pálivé, ale ne nijak extrémně, a má to říz. Jenže to pro někoho může znamenat malou špetku mletého chilli a pro jiného naopak pořádnou nálož pálivé omáčky. Hranici vnímání pikantnosti máme každý jinde. Někdo by zase za pikantní možná označil třeba ředkvičky, jarní cibulku nebo česnek.
Tak či tak, pikantní jídla napomáhají trávení a ulevují plicím při zahlenění v důsledku nachlazení. Proto se ostřejších pokrmů určitě nebojte. Jen mějte na paměti, že čím pálivější dochucovadlo používáte, tím méně by ho mělo být. Záleží to ale samozřejmě na vašich osobních preferencích.
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Tlačenkový salát: Masopustní dobrota s cibulí, hořčicí a okurkou chutná perfektně s čerstvým chlebem
Studená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. S mátou, vanilkou a zjemněná smetanou chutná fantasticky
Pečený guláš z hovězích líček: Aby bylo maso jemné a šťavnaté, nesmí se příprava uspěchat a pomůže i jeden trik