Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Justin Bieber snídá vejce a miluje boloňskou omáčku s jednou zvláštní přísadou. Takhle ji připravuje
Zdroj: zdroj: Wikimedia Commons/Rudy Mancuso - Screenshot from YouTube video, CC BY 3.0 a Toprecepty.cz, Silviaze

I když si zpěvák Justin Bieber čas od času dopřeje něco dobrého, pod vlivem své manželky Hailey se snaží jíst zdravě. Poté, co se zjistila jeho alergie na lepek, musel změnit jídelníček.

Vajíčka k snídani

Kanadský zpěvák začíná den sytou a vydatnou snídani. Zvlášť, když ho večer čeká vystoupení, musí se hned po ránu nabít energií. Proto na stole nechybí na různé způsoby připravená vajíčka, avokádo, slanina a bezlepkový chléb. Avokádo má rád nakrájené na plátky, rozmačkané do guacamole nemusí. Rád popíjí ranní kávu z místního řetězce Tim Hortons. Vyčítá ji však malé otvory ve víčku nápoje. Prý se pak nemůže pořádně napít!

Boloňské špagety na prvním místě

Justin často obědvá avokádový toast na bezlepkovém chlebu, ale jeho nejoblíbenějším obědem vždy byly, jsou a asi už zůstanou boloňské špagety. Když se ho totiž v roce 2016 časopis Glamour zeptal, co by si přál jako své poslední jídlo na Zemi, odpověděl: „Boloňské špagety!“

Vzhledem k bezlepkové dietě si oblíbený pokrm nemůže jen tak objednat v libovolné restauraci nebo si na něj zajít, proto ho připravují s Hailey doma. Láska Justina Biebera k boloňským špagetám se zjevně přenesla i na Hailey, protože na facebookovém profilu se společně o tento recept podělili s fanoušky a předvedli, jak pokrm připravit. Základem jsou bezlepkové těstoviny. Do boloňské omáčky přidávají hovězí maso nebo kvalitní bezlepkovou klobásu. A překvapivou ingrediencí je smetana, která se přidává v tak malém množství, že o ni ani nevíte.

Boloňská omáčka podle Justina Biebra

Pokud se chcet pochutnat na špagetách s boloňskou omáčkou podle Justina Biebra, budete potřebovat:

  • 1 větší krajíc bílého francouzského chleba
  • ¼  šálku nízkotučné smetany
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 šálek jemně nakrájené cibule
  • ½  šálku jemně nakrájené mrkve
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • mletý červený pepř podle chuti
  • 350 g mleté hovězí svíčkové (nebo namleté bezlepkové klobásy)
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 500 g bezlepkových špaget
  • 300 g čerstvého strouhaného parmezánu

Jak na to? Chléb rozmixujte nebo nastrouhejte nahrubo a smíchejte se smetanou. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a mrkev a opékejte 8 minut. Přidejte česnek a rajčatový protlak a za stálého míchání duste 1 minutu. Přidejte ocet, vařte 30 sekund. Přidejte oregano, sůl, papriku a hovězí maso. Za stálého míchání vařte 7 minut, aby se maso rozpadalo. Vmíchejte směs chleba s mlékem a rajčata, přiveďte k varu. Snižte teplotu a za občasného míchání vařte 6 minut. Mezitím podle návodu uvařte špagety. Hotovou omáčku podávejte na špagetách a posypte sstrouhaným parmezánem.

Suhsi a donuty

Jednou z častých večeří Justina a Hailey je sushi, na které chodí do restaurací v Los Angeles a New Yorku. Typické sushi jídlo pro Justina zahrnuje směs rolek a sashimi. Justin má k večeři také rád ryby, nepohrne například grilovaným lososem s bramborovou kaší.  Aby Justin zvládl náročné dny na turné, dopřává si svačinky. Bezlepkové donuty s různými příchutěmi a různě posypané jsou na prvním místě! Jeho nejoblíbenějším nápojem bylo vždy mléko, kterým zapíjel i již zmíněné špagety. Nyní se snaží mléčným  výrobkům vyhýbat.

Nadýchané donuty

Co budete potřebovat na 12 větších donutů?

  • 21 g čerstvého droždí
  • 10 g cukru krupice
  • 60 ml vlažného mléka
  • 20 g hladké mouky
  • 260 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 60 ml mléka
  • 30 g cukru krupice
  • 40 g másla
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce rumu
  • tuk na smažení (nejlepší je sádlo nebo přepuštěné máslo)

A jak na to? Nejdříve připravte kvásek. Droždí dejte do misky, rozdrobte ho a zasypte cukrem. Nechte ho rozpustit. Přidejte vlažné mléko  a vše promíchejte. Nakonec přidejte mouku, znovu zlehka promíchejte a nechte vzejít kvásek (trvá to 10–15 minut). Hladkou mouku na těsto prosejte do mísy, přidejte vejce, mléko, cukr, citronovou kůru, sůl, rum a kvásek a začněte v robotu zpracovávat těsto pomocí nástavce typu hák. Když je těsto zpracované, přidejte na kostičky nakrájené máslo. Hotové těsto zakryjte v míse potravinovou fólií a nechte cca 1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto vyklopte na dobře pomoučený vál a vyválejte zhruba na 1 cm silnou placku.Z těsta vykrajujte kroužky o průměru asi 8 cm a uvnitř vykrojte otvor o velikosti 2 cm. Do menšího rendlíku dejte tuk (asi 400 ml) a nechte ho rozehřát na 160 °C. Poté smažte donuty z obou stran dozlatova. Usmažené donuty pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Hotové donuty ponořte (horní polovinu) do polevy podle chuti a posypte posypkou. Nechte zchladnout a můžete hned podávat.

Zdroje informací:

mashed.com: This Comforting Dish Is Justin Bieber's Favorite Food

eatthis.com: This Is Justin Bieber's Exact Breakfast, Lunch, and Dinner

Recepty k tomuto článku

Související obsah

Den francouzské omáčky

Den francouzské omáčky

Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst více