Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem
22. 6. 2015 Tipy a triky
V létě se víc než kdykoli jindy chceme cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle. Nekonečnou inspirací pro nás může být středomořská kuchyně. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a lehké masové pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Už dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň. Přeneste kousek řeckého slunce přímo na váš talíř s olivovými oleji Minerva a zahajte léto ve svěžím duchu.
Jak vybrat správný olivový olej?
Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma se snoubí v každé lahvi Minerva Extra panenského olivového oleje. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. V letošním roce zvítězil tentprodukt v soutěži veletrhu Víno & Delikatesy a získal ocenění TOP DELIKATESA.
Další variantou je olivový olej Minerva Classic. Jedná se o mix extra panenského a rafinovaného oleje, který dodá pokrmům potřebnou lehkost.
Velice specifický je Minerva Kalamata, olej, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.
Více o řeckých olivových olejích Minerva na http://www.minerva-foods.com/cz.
Tip pro Vás!
Oživte grilování s přáteli originálním receptem na Krůtí burger na řecký způsob, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette:
Na 4 porce potřebujete:
- 500 g mletého krůtího masa
- 75 g sýru feta
- 3 lžíce oliv kalamata, nasekaných
- 1 lžičku sušeného oregána
- 1 lžičku sušené bazalky
- pár větviček čerstvého oregána, jemně pokrájeného
- pár lístků čerstvé bazalky, jemně pokrájené
- 1 šalotku, jemně pokrájenou
- 2 lžíce Extra panenského olivového oleje Minerva
- mořskou sůl
- čerstvě mletý pepř
Na servírování si připravte:
- 4 pita chleby
- Tahiny (sezamovou pastu)
- listový salát
- 3 masitá rajčata
- červenou cibuli na kroužky
- majonézu
Jak na to:
- Smíchejte a dobře promíchejte ve velké míse mleté maso s nadrobeným sýrem feta, přidejte olivy a všechny zbývající ingredience. Namočte si ruce do studené vody a vytvarujte ze směsi burgery.
- Maso můžete ugrilovat nebo usmažit na pánvi s trochou olivového oleje Minerva Classic ideálního na tepelné zpracování na středně silný výkon.
- Pita chleba namočte vodou a nechte na grilu či v troubě krátce rozpéct na silný výkon.
Servírujte maso v rozpečeném pita chlebu se salátem, rajčaty, cibulí, čerstvými bylinkami, majonézou a tahiny pastou.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře
3. 7. 2015 15:45