Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Je tu podzim a k němu neodmyslitelně patří dýně. A to nejen jako dekorace na Halloween. Využijte dýňové sezóny a upečte si vynikající dýňový chlebíček s příchutí čokolády, který vám zpříjemní každý sychravý den.

Na chlebíček budete potřebovat:

  • ½ šálku krystalového cukru
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 ½ šálku polohrubé mouky
  • 3 lžičky kakaa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • ½ šálku dýňového pyré
  • 2 lžíce řeckého jogurtu

1. V míse utřeme máslo a cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme.

2. V jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné z nich dáme kakao.

3. Do každé ze dvou misek rovnoměrně rozdělíme máslovou směs, dýňové pyré a řecký jogurt a zamícháme.

4. Tmavé a světlé těsto klademe do chlebové formy vyložené pečícím papírem tak, aby výsledkem byl mramorový efekt.

5. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50-55 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí z tepla necháme chlebíček 10 minut vychladnout ve formě a poté vyndáváme.

Tento dýňový chlebíček vnese hřejivý podzim i do vašich domovů.

Související obsah