Čokoládovo-dýňový chlebíček
27. 9. 2016 Vaření
Je tu podzim a k němu neodmyslitelně patří dýně. A to nejen jako dekorace na Halloween. Využijte dýňové sezóny a upečte si vynikající dýňový chlebíček s příchutí čokolády, který vám zpříjemní každý sychravý den.
Na chlebíček budete potřebovat:
- ½ šálku krystalového cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 ½ šálku polohrubé mouky
- 3 lžičky kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku dýňového pyré
- 2 lžíce řeckého jogurtu
1. V míse utřeme máslo a cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme.
2. V jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné z nich dáme kakao.
3. Do každé ze dvou misek rovnoměrně rozdělíme máslovou směs, dýňové pyré a řecký jogurt a zamícháme.
4. Tmavé a světlé těsto klademe do chlebové formy vyložené pečícím papírem tak, aby výsledkem byl mramorový efekt.
5. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50-55 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí z tepla necháme chlebíček 10 minut vychladnout ve formě a poté vyndáváme.
Tento dýňový chlebíček vnese hřejivý podzim i do vašich domovů.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře