Čokoládovo-dýňový chlebíček
27. 9. 2016 Vaření
Je tu podzim a k němu neodmyslitelně patří dýně. A to nejen jako dekorace na Halloween. Využijte dýňové sezóny a upečte si vynikající dýňový chlebíček s příchutí čokolády, který vám zpříjemní každý sychravý den.
Na chlebíček budete potřebovat:
- ½ šálku krystalového cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 ½ šálku polohrubé mouky
- 3 lžičky kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku dýňového pyré
- 2 lžíce řeckého jogurtu
1. V míse utřeme máslo a cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme.
2. V jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné z nich dáme kakao.
3. Do každé ze dvou misek rovnoměrně rozdělíme máslovou směs, dýňové pyré a řecký jogurt a zamícháme.
4. Tmavé a světlé těsto klademe do chlebové formy vyložené pečícím papírem tak, aby výsledkem byl mramorový efekt.
5. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50-55 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí z tepla necháme chlebíček 10 minut vychladnout ve formě a poté vyndáváme.
Tento dýňový chlebíček vnese hřejivý podzim i do vašich domovů.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více