Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velmi nečekanou zprávu oznámila v sobotu na sociálních sítích Kristína Nemčková. Vítězka MasterChef Česko 2019 se rozhodla, že opustí pozici zástupkyně šéfkuchaře v tříhvězdičkové restauraci Geranium a zkusí si zase něco nového. Finálním cílem je vlastní restaurace, na tu je ovšem podle Kristíny ještě dost času.

Nečekaný konec

Sobotní ráno ozvláštnil facebookovou zeď vítězky MasterChef Česko 2019 Kristíny Nemčkové zvláštní status. „Tento příspěvek píšu s předstihem a uveřejní se v čase, kdy naposledy obléknu v šatně Gerania čistý a vyžehlený bílý rondon s krátkými rukávy a nandám si přes hlavu bílou zástěru. S kolegy posnídám a naposledy si s nimi rozdělím úkoly,“ napsala sympatická kuchařka.

Dodala, že naposledy z okna kuchyně uvidí hrací plochu fotbalového stadionu, na které jí v její poslední den v kodaňské restauraci zazpívá zpěvačka Pink. Naposled v Geraniu během servisu vysvětlím hostům originální kombinace bezmasého menu, které se svými kolegy přes den připravím,“ vysvětlila.

Ukázaná platí

Po večerní rozlučce, které se de facto týká všech zaměstnanců, protože světoznámý podnik na tři týdny zavírá, se všichni z Gerania rozletí a rozjedou do svých domovů. „Jenom já se už do Kodaně nevrátím. Bude mi smutno. Za přáteli, které jsem tady získala, za pohodovou kodaňskou hygge atmosférou i za jízdním kolem – tohle bych nevěřila, že napíšu,“ svěřila se Kristína, ale další podrobnosti neprozradila.

Připomněla také, že do Gerania, stejně jako do londýnské dvouhvězdičkové michelinské Story, kde působila přes rok, přišla pro pracovní zkušenost a tu na obou místech získala. V Genaraniu, které je mnoha odborníky označováno jako nejlepší restaurace na světě, dokonce zvládla zaujmout svými dovednostmi natolik, že zde pracovala na pozici Sous Chef, tedy zástupce šéfkuchaře.

Ocenění od špiček v oboru

Její schopnosti ocenili nejen místní zákazníci a vedení restaurace, ale i mnoho významných českých šéfkuchařů. Například pro Zdeňka Pohlreicha byla výjimkou, potvrzující pravidlo ohledně televizních kuchařských soutěží. „Kristína se rozhodla vaření věnovat víc seriózně, než mnozí ostatní, a MasterChef pro ni mohl být jakýmsi spouštěčem nebo akcelerátorem,“ řekl Pohlreich pro Toprecepty.cz

Velkou pochvalu si rodilá Pražačka vysloužila i od Radka Příhonského, renomovaného kuchaře, který vařil pro krále i prezidenty. „V květnu jsem na velvyslanectví v Kodani mohl vařit s Kristínkou Nemčkovou, která je Sous Chef v Geraniu, restauraci, co má tři michelinské hvězdy. Ve 22 letech je úžasná,“ sdělil v rozhovoru pro Toprecepty.cz Příhonský.

Kam povedou další kroky

Jak Kristína přiznala, do otevření vlastní restaurace, což je její životní sen, ještě něco málo zbývá. „Třeba zkušenost s novým provozem, náborem personálu a budováním menu. Jednoduše si zažít všechny ty „průšvihy“ spojené s otevřením nové restaurace nejlépe ještě před otevřením té vlastní,“ napsala vítězka MasterChef Česko 2019 na Facebook.

Zároveň se svěřila, že by se ráda posunula do zemí, ve kterých by se chtěla přiučit novým chutím, kombinacím i kuchařským technikám. Jednou z těch vysněných je Japonsko. A tam v říjnu vedou moje další kroky,“ prozradila Kristína s tím, že o další podrobnosti se podělí brzy. 

Do soukromí i pracovního zázemí Kristíny se můžete podívat v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Kristína Nemčková

Ukázat 11 fotografií

Náš tip: Mezi Kristínina oblíbená jídla patří kapustica, zkuste si ji připravit podle našeho videoreceptu:

Recepty k tomuto článku