Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonézové kuřecí nudličky: Trochu jinak marinované maso je neskutečně křehké a chuť zvýrazní jedna exotická ingredience
Zdroj: Toprecepty, mika59

Majonézové kuřecí nudličky jsou výbornou obměnou přípravy kuřecího masa. Kuřecí naložené v majonéze je díky marinování velmi křehké a lahodné. Doplňuje ho pikantní omáčka a kousky zeleniny.

Majonéza v marinádě

Kuřecí maso připravujeme v nespočtu variant a každá zajímavá změna si žádá o vyzkoušení. Možná jste se už setkali s nakládáním masa do jogurtu. Krásně ho totiž zjemní a naše chuťové zážitky jsou pak mnohem lepší. A to je i odpověď na otázku, proč dávat majonézu třeba právě na kuřecí maso.

Co je wasabi

Možná jste se už setkali s ingrediencí zvanou wasabi. Jak vlastně chutná? Wasabi je japonský druh křenu, který vyniká pikantní chutí. Pokud tedy máme rádi pikantní jídla a křen, můžeme si dopřát proměnu pokrmu pomocí této ingredience. Když ho momentálně nemáme k dispozici a recept si ho žádá, můžeme zaměnit s naším křenem. Wasabi dávkujeme opatrně, podobně jako nám dobře známý křen selský

Pro začátečníky

Pokud kouzlo vaření a dobrého jídla teprve poznáváte, nemusíte se ničeho bát. Právě při práci v kuchyni totiž nejvíc platí - s chutí do toho a půl je hotovo! Nadšení a touha experimentovat s…

Jak připravit majonézové kuřecí nudličky

Pro tři strávníky budete potřebovat: 3 kuřecí řízky (prsa nebo stehenní), 2 lžíce majonézy, 1/2 menšího pórku, 1 červenou papriku (kapie), 1-2 lžíce kvalitní sójové omáčky, 1 lžičku křenového wasabi (nemusí být), 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku granulovaného česneku, kajenský pepř podle chuti, sůl, mletý pepř, olej a Solamyl na zahuštění.

Jak na to? Maso nakrájejte na nudličky. V misce, kde se budou marinovat, smíchejte majonézu se všemi surovinami (kromě pórku, kapie a Solamylu). Přidejte maso a pořádně promíchejte. Dejte na nejméně dvě hodiny uležet, ideálně přes noc.

Nakrájejte pórek na půlkolečka a kapii na malé kousky. Do pánve dejte rozehřát olej a vložte do něj nudličky. Zprudka je opečte a hned jak zbělají, přisypte zeleninu. Restujte cca 5 minut, aby nebylo maso suché.

Solamyl rozpusťte ve studené vodě podle toho, kolik chcete mít jemné omáčky. Po zamíchání Solamylu směs už jen krátce povařte. Dochuťte podle svých chutí a podávejte s hranolky nebo rýží.

Náš tip: Přichystat si můžete i hustou žampionovou omáčku s kuřecími nudličkami podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku