Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvacetiminutový těstovinový oběd ze zásob: Perfekně chutná, stačí jedna pánev a není třeba ztrácet čas dlouhým vařením
Zdroj: Toprecepty, mika59

Dvacetiminutový těstovinový oběd není žádná fikce. S těstovinami, kvalitní masovou konzervou, pár druhy zeleniny a kořením připravíte jídlo, která má příjemnou krémovou konzistenci.

Rychlý oběd z těstovin

Rychlé obědy mají své nezastupitelné místo v každodenním životě. Ne vždy máme čas na složité vaření, ale to neznamená, že bychom se měli odbývat. 

S trochou plánování můžeme během několika minut vykouzlit plnohodnotné jídlo, které zasytí a potěší chuťové buňky. Pokud máme doma těstoviny, konzervu kvalitního masa (k sehnání jsou i ty s 90% obsahem masa) a základní druhy zeleniny, můžeme si být jisti, že nás hlad nepřekvapí.

Co přidat do rychlého jídla s těstovinami

Vsadit můžeme na suroviny, které nevyžadují dlouhou tepelnou úpravu. Konzervované maso je skvělým základem, protože je již tepelně zpracované a stačí jej jen krátce prohřát a dochutit. Stejně tak zeleninu, např. papriku, pórek, jarní cibulku nebo třeba mraženou kukuřici, rychle tepelně upravíme. Je krásně barevná a navíc dodá jídlu i svěžest.

Další výhodou tohoto způsobu vaření je minimální množství nádobí. Vše můžeme připravit v jedné pánvi a těstoviny lze přidat přímo do směsi, čímž se vytvoří lahodná krémová konzistence bez nutnosti přípravy omáčky zvlášť.

Tento princip nejen šetří čas, ale také zjednodušuje úklid po vaření. Recept můžeme přizpůsobit podle dostupných surovin a osobních preferencí. Pokud máme rádi pikantnější jídla, můžeme přidat více chilli, naopak milovníci jemnějších chutí mohou sáhnout po sladké paprice nebo po bylinkách (tymián, oregano, bazalka). Rychlý těstovinový oběd může být skvělým řešením pro všední dny, kdy je času málo, ale chceme se dobře najíst.

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Jak na dvacetiminutový těstovinový oběd

Pro dvě porce potřebujete: 1 hrnek těstovin, 1 hovězí nebo vepřovou konzervu, 1 červenou papriku, 1 velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 10cm kousek pórku (zelená část), 1 hrst mražené kukuřice, 1 lžíci sádla, chilli, kmín, pepř mletý a sůl.

Jak na to? Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, papriku omyjte a nakrájejte na kostičky. Zelenou část pórku nakrájejte na kolečka. Těstoviny uvařte podle návodu.

Než se těstoviny uvaří, na sádle orestujte nakrájenou cibuli a po chvíli přidejte papriku, česnek a kmín. Opékejte cca 2–3 minuty, a potom k zelenině přidejte celý obsah masové konzervy. Pomalu prohřívejte a vařečkou maso rozdělujte na kousky. Vsypejte kukuřici a nakrájený pórek. Ochuťte chilli, pepřem a dosolte. Uvařené těstoviny vytahujte děrovanou naběračkou a dávejte přímo do pánve k masové směsi.

Podle potřeby můžete do pánve přidat i trochu vody z těstovin a nechte probublat, vytvoří se tak krémová konzistence. Jídlo dochuťte a můžete podávat.

Náš tip: Připravte si dvacetiminutový těstovinový oběd podle následujícího video receptu:

0:00/ 2:14
LIVE

Recepty k tomuto článku