Vařte levně, ale luxusně: Zkuste pesto počesku nebo vnitřnosti na víně
Perfektní slavnostní večeře nemusí stát majlant. Důležitá je přece chuť, nikoliv cena! Chcete návštěvě předložit luxusní chod za málo peněz? Zkuste třeba italské pesto, které se chodí k masu i těstovinám, jenže počesku. To originální se totiž může prodražit, jenže výborné pesto vyrobíte třeba i z přebytečné mrkvové natě.
Nepodceňujte vnitřnosti. Například kuřecí játra na víně jsou chuťově vynikající záležitostí, která i dobře vypadá a nestojí skoro nic. Místo masových karbanátků zkuste zeleninové, například z červené řepy nebo z červené čočky. Při letní grilovačce potěší zeleninové špízy s cuketou, jejichž výrobní cena je téměř nulová, obzvlášť v případě, že máte vlastní zeleninovou zahrádku.
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Nejlepší retro saláty: Oblíbený vlašák stál v „bufáči“ 5 Kčs. Víte, čím se lišil od pochoutkového?
Jak na výborné šišky z bramborového těsta? Brambory na těsto uvaříme den dopředu a pak pracujeme svižně