Partner webu Akademie…
- Jméno
- Kuchařka Akademie kvality
- WWW
- https://www.akademiekvality.cz
- Datum registrace
- 21. 10. 2021
Web Akademie kvality se zaměřuje na jednotlivé potraviny a jejich kvalitu. Jak rozpoznat ty opravdu kvalitní potraviny a suroviny a co sledovat na jejich obalu? Jako vodítka vám poslouží značky kvality.
Mezi nejznámější patří značka Klasa udělovaná ministrem zemědělství pro mimořádně kvalitní produkty. Ikonické červeno-modré logo můžete v tuto chvíli nalézt na více než 1000 produktech, jejichž kvalita je pravidelně kontrolována.
Regionální potravina upozorňuje na nejlepší výrobky od malých a středních lokálních producentů, které zvítězí v jednotlivých krajích a mají vazbu k danému regionu. Všechny oceněné regionální potraviny najdete na webu regionalnipotravina.cz.
Produkty oceněné značkou kvality BIO na sobě mají zelenou biozebru či biolist a signalizují nám, že se jedná o výrobky z rostlin, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy a minerálními dusíkatými hnojivy, a produkty z živočichů, při jejichž chovu se respektují přirozené potřeby zvířat. Další informace, recepty a aktuality najdete na webových stránkách myjsmebio.cz.
Mezi další značky kvality patří Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Zaručená tradiční specialita (ZTS).
Na webu akademiekvality.cz najdete odborné rady, tipy, chutné a nápadité recepty a také dětskou sekci s články, recepty a úkoly pro malé strávníky.
Nejnovější recepty Zobrazit více
Nejnovější fotografie Zobrazit více
Nejnovější recepty
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 10 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 14 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Proč jíst rajčata? Krásně se po nich opálíte a ještě vám vyčistí tělo od toxinů
Nejlepší retro saláty: Oblíbený vlašák stál v „bufáči“ 5 Kčs. Víte, čím se lišil od pochoutkového?
Jak na výborné šišky z bramborového těsta? Brambory na těsto uvaříme den dopředu a pak pracujeme svižně