Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pečený s bůčkem

Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 093 kJ /
1 695 kcal
Bílkoviny74,66 g
Tuky148,99 g
Vláknina7,28 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy12,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme. Poté spaříme vařicí vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Z bůčku odstraníme kůži, pokrájíme na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme. Na bůček položíme králíka. Krok 3: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 4: Maso potřeme česnekem, přidáme cibuli a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou (či druhým pekáčem) a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 5: Pečeme zhruba hodinu. Poté králíka obrátíme, podlijeme vodou a zhruba každých 15 minut přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Krok 6: Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky do měkka. Krok 7: Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 28. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Jako příloha se dobře hodí bramborový knedlík a špenát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0By

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pečený s bůčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0By

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Dagmarak: asi neumíte číst,je psáno vyhřátá trouba na 170°C hned v bodě 1 a v bodě 5 se píše jak asi dlouho péci

A opět to nejdůležitější chybí - na kolik a jak dlouho péci. On totiž úplný začátečník opravdu netuší...:-//

Proč se prosím přelévala vařící vodou? Děkuji

jen mě mrzí, že není uvedeno na jakou teplotu a jak dlouho péct :-// Snad se mi povede

Už se to peče, už se to smaží :-)dávám víc česneku, to bude blaho, palec nahoru :-p :-p :-p

lomačka 3. 8. 2013 11:16
Tak já ještě přidám i kousek uzeného bůčku na vůni :-p:-p;-)

kraliček perfektne krehoucky a bůček take se manželovy velice libil davam palec nahoru super:yes::yes::yes: to se vam zase neco povedlo:-p:-p

hodně česneku,pěkný bůček to pak tečou sliny na bradu;-)

sona.pokorna 1. 4. 2013 10:36
Zkuste v této kombinaci uzený bůček.... Jen pozor na sůl!Jinak samozřejmě bodík!:yes:

dělala jsem v pomalém hrnci a nemá chybu :-!

Jiri Pospisil::-D:-D:-D:-D

Jiri Pospisil 3. 2. 2013 10:40
Chtel jsem si udelat kralika z buckem podle vaseho receptu ale soused byl vcera vecer na zahrade a dnes dopoledne taky tak si ohreju parek.

no zrovnna to dělám tak uvidíme

Dojedla jsem a je to skvělé:-p:-!:-! Už se těším na večeři:-p:-p

:yes:....prostě paráda,provoněný byt a v žaludku blaho :-)

Tématické fráze:
králík recepty podle pohlreicha, recept na pečeného králíka, nejlepší recept na pečeného králíka, recept kralik, jak upéct králíka, pečený bůček pohlreich, pečený králík na zelenině, recepty na pečeného králika, králik, jak správně upéct králíka, nejlepší recept na králíka, pečenej králík, kralik recepty, pohlreich pečený bůček, králík recept, nejlepsí recepty na kralika, recepty z králíka, recepty kralik domaci, pečený bůček s králíkem, top recepty králík

Suroviny:
králík, bůček, sůl, cibule, kmín celý, česnek

Přidat fotografie receptu