Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lasagne

Nikdo na světě nemiluje lasagne víc než slavný, komiksový, věčně hladový kocour Garfield. Ten pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. Potřebujete kvalitní suroviny a vědět, jak na to. Potom už vám nic nebrání v přípravě této delikatesy.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 65 min

90 min (25 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 751 kJ /
3 765 kcal
Bílkoviny235,61 g
Tuky170,03 g
Vláknina33,83 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,00 g
Sacharidy310,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme Rajčata omyjeme a nakrájíme kostičky. Krok 2: Na oleji ve větší pánvi osmahneme cibulku, přidáme česnek, rajčata, osolíme a opepříme, necháme podusit. Krok 3: Po 15-ti minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano, za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak. Krok 4: Zatím připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nezhoustne. Na závěr přilijeme horké mléko a 5 min povaříme. Krok 5: Na vymazaný pekáč klademe na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a nastrouhaný sýr. Jako poslední je vrstva bešamelu. Krok 6: 30-35 minut zapékáme v troubě na 180 °C. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání z trouby trošku vychladnout, aby se nerozpadly.

TIP: Nejlepší jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lasagne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1JB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lasagne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1JB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

jednoduchá příprava a všem chutnalo

Konečně recept na 1kg masa, většina je na 500g a je to málo :-D . Bešamel: většina receptu uvádí kolik másla tolik mouky a mléka (50g-50g-500ml)je to hustý bešamel., tip-uvarit mléko dopředu s cibulí, boblist, muškátořech ;-).
U nás celé lasagne sní dítě mne zbývá malý talířek na okoštování :-D

ZaSolanem: prosím chci se zeptat jak děláte ty těstoviny na lasagne? Jako na nudle? Voda vejce mouka? Lasagne kupuji a jsou dost drahé a nic moc chutné. Děkuji

zasadne pouzit olivovy olej, syr jedine mozzarella, nejdrive restovat mrkev, petrzel a potom cibuli + rapikaty celer, nedavat protlak ale jedn rajcata, vse dukladne provarit nejmene 3 hodiny, podlevat zeleninovym vyvarem, maso restovat zvlast a potom do masa vmichat omacku a jeste redukovat na patricnou hustotu, zasadne nezahustovat moukou, nepouzivat tymian ale bazalku a pridat bobkovy list ktery po dovareni omacky vyndame, pridat cervene vino, pekac nevymastujeme, na dno davame omacku ne rajcata, k rajcatum pridame Loupana rajcata z dozy nebo zvysime gramas cerstvych rajcat, rajcata maji byt loupana

Milano: jeste dodavam: nezapomente na cukr

Chci se zeptat u bešamelu kolik másla kolik mouky? :-Oneni uvedeno

Lumír: Udelej stredne husty besamel, tedy 60 g hladke mouky, 70 g masla, 1 litr mleka .

Dobrý den , musím pět jen chválu takto luusní nerozblencané lasagne jsem ještě neviděla hned jak bude možnost nakupuji suroviny a jdu do toho :yes::yes::yes:<3<3

Zdravím, dnes jsem lasagne po letech dělala, jako "oporu" jsem použila tento recept, bo mi přišel nejpřijatelnější, chutnaly skvěle.
Jenom teda kdo by chtěl -jako já- použít doma dělané těstoviny, po vyválení jen tak na hoďku proschlé, ať si pohlídá dobu pečení, protože to bude dřív hotové. Měla jsem méně omáčky, než jsem chtěla, tak jsem se obávala, že se to v ní nebude až tak topit, tak aby se těstoviny propekly..a nakonec mohly být měkké klídně i méně. A jako bonus si je můžete na míru vykrojit podle pekáčku:-). A ze zbytku plátů jsem nakrájela "fleky" a někdy budou třeba zapečené s tvarohem. "Vivat" jídla z těstovin!:yes:

Marie Kubíková 2. 3. 2016 16:26
Astheart:Protlak se může přidat jedině k mletému masu ;-)

A kam se dává ten protlak?

výborné, jen jsme nevydrželi čekat než nám to trochu ztuhne a vypadalo to na talíři zajímavě :-D

Dělala jsem je o víkendu a chuťově jsou super. Jen dám příště víc lasaní, protože 1/2 balíčku je veliký pojem. Dala jsem 1/2 balíčku z 250g na 500g mletého a museli jsme ty lasaně usilovně hledat. Chtělo by to napsat celkovou gramáž lasaní, které kupujete. :-)Jinak naprosto dokonalé:yes:

Lasange dělám podle pana Pohlreicha i s červeným vínem a jsou vynikající, určitě i tyhle jsou moc dobré :-)

Vypadá to zatim nejlíp ze všech receptů lazaní na TOP RECEPTÁCH. Dávám (prozatim-protože sem to ještě nevařil(a)) :yes:.:-) A za tak povedené fotky lazání vám dávám TOP RECEPTY :-K (růži-ten smajlík co tu růži drží sem já)

kobli1974: Domácim sa nemyslí to, že sa doma urobí cesto, ale to, že sa doma pripravia lasagne ako jedlo.;-)

píšete domácí a jsou kupované nechápu:no:

Tématické fráze:
domácí lasagne, domácí lasagne recept, recept na lasagne, lasagne, recept na domácí lasagne, lasagne podle pohlreicha, lasagne pro začátečníky, lasagně domácí, sýrové lasagne recept, lasagne recept pro začátečníky, top recepty lasagne, nejlepší lasagne, lasagne recept, sýrové lasagne, domácí lazaně, lasagne recept vynikající, recept lasagne, domaci lasane, recepty lasagne, jak dlouho vařit lasagně

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso mleté, protlak rajčatový, rajče, česnek, cibule, tymián, koření oregáno, pepř mletý, sůl, olej, sýr, mléko, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu