Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na česneku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie770 kJ /
184 kcal
Bílkoviny5,94 g
Tuky0,85 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli. Krok 3: Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 4: Asi v polovině varu přidáme na plátky nakrájený česnek. Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu necháme na ohni odpařit. Pak ji zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme. Krok 6: Maso vrátíme zpět do šťávy a prohřejeme. Krok 7: Podáváme s těstovinami. Můžeme použít i hovězí maso.

Zveřejněno 21. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dá se použít i maso z divočáka. Jednoduchý recept. Použila jsem jako přílohu pohanku. Díky.:yes: K tomu mám hlávkový salát.

Moc nam chutnalo. Varim i z hoveziho masa :) :-K

JiRtiMCZ: ma zmysel reagovat na 9 rokov staru diskusiu?

A jejej, tady se nekomu slaplo na kuri ocko coz :) Rada se tu nebere a jeste hura na dotycneho. Vazeni, proc? Vse co zde dotycny napsal o cesneku, maslu, mouce a vubec postupu je naprosto v poradku. Spagetku bych si za zenu rozhodne nevybral ( promin ) :-D Co dokaze stred cecneku vi kazde "male dite" a kazdy, kdo jen trochu vari, nebo se o to snazi. Co dela a hlavne vydrzi maslo po tepelne strance jakbysmet. Prestante se hadat, nechte si sem/tam poradit, prestante do sebe rypat a vsem dobrou chut, pokud zrovna obedvate :yes:

pro odborníčka 12. 12. 2011 11:36
Pokud jsi takový odborník na střed česneků a teplotu zahřívání másel, proč lezeš na recepty? :-D Moc mě to pobavilo! Good luck! :yes:

špatný recept 7. 8. 2011 16:31
chocolate: v másle vznikají, od teploty 110 stupňů, dost škodlivé látky, prostě platí pravidlo, máslo by nemělo být zahříváno nad teplotu varu, to že se k máslu přidá olej, způsobí, že se posune hranice jen pro připalování, ale teplota je tak vysoká, že se tovří jedy a karcinogeny, pokud něčemu nerozumíte, nedělejte ze sebe husu a ještě se smajlíkama !!!

spatny recept 6. 8. 2011 09:58
spagetka: clovek neporozumi vecem kdyz si je nekde najde na netu, u kazdeho cesneku se ma vyndavat jadro, tz. stred...

špatný recept: co je jádro u česneku?:-O:-O
Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící :no::no:

špatný recept:tak jsi nám to vysvětlil,ty jsi z oboru???Kuchař???

špatný recept 3. 8. 2011 11:58
chocolate: máslo se dává pro zjemnění a jakoukoliv tepelnou úpravou tuto funkci ztrácí, hořkne u česneku jen jádro, to se musí vždy vyndat, potom česnek nikdy nezhořkne a pokrm bude mít váýraznější aroma

Jakékoli maso na česneku máme moc rádi a tady v tom receptu nevidím nic špatně. Jinak já většinou rozvoním česnek hned na začátku, ale pak ještě podle chuti na konci ještě přidám třeba stroužek. Jen jsem pozapomněla na tu kombinaci másla+oleje, takže díky za osvěžení paměti ;-):-p:yes:

špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Máslo se přepalovat nebude, protože do něj autorka správně přidala lžíci oleje a pokud přidáš česnek na začátku tak má tendenci zhořknout;-).

špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30. 7. 2011 13:39
máslo nelze přidávat na začátku na smažení cibule, za prvé se připaluje, za druhé tím, že není tepelně stálé ztrácí svou zjemňovací funkci pokud se nedává úplně na závěr do hotového jídla, dále česnek je ideálí přidávat na začátku do cibulky a restovat, pustí tak více aromatických látek, tak jak je to popsané je to jen v případě, že chcete jen lehce "ovovněné" jídlo, další hloupost je odpořování šťávy, pokud nechcete moc omáčky tek nevařte maso ve velkém množství vody a potom není nic potřeba odpařovat, na začátku se k restování cibulky přidá ještě mouka a není ji potřeba přidávat na závěr, pokud chceme hodně omáčky a husté vaříme v menším množství vody (úspora neergie) a vodu na závěr přidáme potom zahuš'tujeme ;-(:no:

No, zdá se mi to jednoduché a určitě dobré. Náhodné recepty jsou super:-D:yes:

Jednoduchy a rychly recept s ingrediencemi, ktere ma kazdy doma po ruce. Vysledek byl velmi pozitivni a moc nam chutnalo. Davam ti bodika a pridavam fotku.:yes:4:yes:

Tématické fráze:
vepřové na česneku, veprove kostky na cesneku, vepřové na česneku recept, veprove na cesneku omacka, vepřový na česneku, vepřova kyta na česneku, vepřové maso pečené na česneku, pečené vepřové maso na česneku, pečené vepřové na česneku, pečené maso na česneku, vepřová na česneku, vepřové plátky na česneku, vepřového maso na česneku, na česneku, recepty vepřové na česneku, vepřové maso recepty, vepřové na pepři, vepřové kostky na pepři, recept veprove na cesneku, pečená vepřová kýta na česneku

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, máslo, olej, česnek, mouka hladká, masox, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu