Kudrnatý banánový beránek
Výborného nadýchaného beránka nazdobíme po upečení sněhem z bílků a cukru, který připravíme ve vodní lázni. Celé tělo beránka ozdobíme kudrnkami a obličej vytvoříme z kakaa a rozinek.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 940 kJ / 4 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,92 g |
Tuky | 183,62 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 695,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky, rozmixované banány a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 2: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 170 °C přibližně 60 minut.
Krok 3: Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.
Krok 4: Z bílků a cukru ve vodní lázni vyšleháme tuhý sníh, který dáme do studené vody a šleháme až do vychlazení. Naplníme do cukrářského pytlíku.
Krok 5: Obličej potřeme sněhem, uhladíme a poprášíme kakaem, které dáme do jemného sítka. Potom nastříkáme na celého beránka kromě obličeje kudrlinky. Na obličej přilepíme rozinky jako oči a čumáček.
Zveřejněno 13. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kudrnatý banánový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oq4Q
Moje poznámka
Kudrnatý banánový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oq4Q
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 56 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek banánový,
jak nazdobit beránka,
sníh na beránka ve vodní lázni,
banánový velikonoční beránek,
recept na banánového beránka,
jak nazdobit velikonocniho beranka,
sníh na beránka,
velikonoční beránek z banánového těsta,
beránek z banánového těsta,
jak nazdobit beránka sněhem,
sýrový beránek,
bílkový sníh na beránka,
velikonocni bananovy beranek,
nazdobit beránka,
velikonoční beránek s banánem,
bananovy bezlepkovy beránek,
bananové těsto na beránka,
recept jak nazdobit beránka sněhem z bílků recept,
recept na vařený sníh na beránka,
nazdobeny beranek
Suroviny:
tuk hera,
cukr moučkový,
vejce,
banán,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mouka,
tuk,
bílek,
cukr krupice,
kakao,
rozinky
Komentáře (13)