Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake z karamelového Salka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Snadný

Doba přípravy půl hodiny, 40 minut pečení a 12 hodin chlazení

půl hodiny, 40 minut pečení a 12 hodin chlazení

Suroviny

Porce: 8-12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 237 kJ /
4 598 kcal
Bílkoviny121,02 g
Tuky343,37 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 1,84 g
Sůl4,01 g
Sacharidy253,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice. Krok 2: Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme. Krok 3: Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou. Krok 4: Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.

Zveřejněno 14. 12. 2012

Poznámka autora katyvypl

Zkoušíme s kamarádkou kdejaké cheesecaky a tenhle je naším nejnovějším objevem a chuťovým zážitkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake z karamelového Salka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7JR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake z karamelového Salka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7JR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

any: To bych netvrdila, lučina je z tvarohu, smetany a špetky soli a má více tvarohovitou konzistenci než pomazánkové máslo...

Já bych taky měla dotaz...není lučina totéž co pomazánkové máslo? ;) Mě to tedy chutná podobně, díky za odpověď :))

Přesně jak píše spagetka - navíc, pokud dáš dortovou formu přímo do plechu z vodou, musíš si být 100% jistá, že máš formu vodotěsnou! Jinak by to nedopadlo dobře... :-D Já do trouby dám do spodní příčky plch s horkou vodou a nad ni do střední příčky dám dortovou formu s cheesecakem. ;-)

Martina : nad lázní to peču tak, že na dno trouby dám pekáček s vodou, až se vše řádně zahřeje, vložím formu do trouby. Přímo v lázni dle mne tak, že tu formu vložím přímo do toho pekáčku s vodou.
Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.

Vypadá to dobře. Jen mám začátečnický dotaz... Jak se to dělá s tou vodní lázní?! :-8

katyvypl:ok, dám na vaši radu :-8

jitkacizi: Cukr vynechat můžete, ale četla jsem, že je důležitý pro správné upečení, ztuhnutí a celkovou konzistenci - těch 100 g je vlastně polovina, než by se mělo do klasického cheesecaku dávat. ;-)

určitě zkusím :yes: jen asi vynechám mouč. cukr, salko je sladké až moc ;-)

1974andrea: Dělala jsem ho na oslavu a nebyl bohužel čas fotit, okamžitě byl pryč... :-8

krásný:yes::yes::-K + 2:yes:

Taky takový můžu :-*..:yes::-K:-K:-K

Ten by mi chutnal, krásný:-p:yes: A v řezu by nebyl nebo ještě nebyl načatý?;-)

Tématické fráze:
karamelový cheesecake, karamelové řezy ze salka, karamelový cheesecake recept, karamelovy cheescake, recept karamelový cheesecake, cheesecake karamelový, pečení ze salka, náplň ze salka, pečeme ze salka, recepty ze salka, jak udělat karamelové salko, nepečený dort ze salka, salko recept, recept na karamelový cheesecake, jak udelat karamel ze salka, co udělat ze salka, cheesecake s karamelem, nepečený karamelový cheesecake, cheesecake top recepty, cheescake ze salka

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, lučina, pomazánkové máslo, salko karamelové, pudink karamelový, cukr moučkový, vejce

Přidat fotografie receptu