Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlet pražského uzenáře

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 816 kJ /
673 kcal
Bílkoviny63,55 g
Tuky40,20 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 3,03 g
Sůl7,20 g
Sacharidy13,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké. Krok 2: K výpeku přidáme kousek másla, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka párky a na plátky žampiony, krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byla směs ponořena. Krok 3: Krátce podusíme a zalijeme směsí ze sladké smetany, zakysané smetany a mouky. Opět krátce povaříme, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s vídeňským knedlíkem.

Zveřejněno 24. 2. 2013

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: upravený recept z časopisu Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlet pražského uzenáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJpv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlet pražského uzenáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJpv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Mňam,dnes máme Holandský řízek, ale určitě tohle jídlo uvařím<3

Výborný recept, vyskúšal som, vďaka zaň! Pridávam foto.

Není uvedeno kolik se dává másla? to jako použít celé máslo?8-( díky.

To bych ráda uvařila, ale zatím nemám klid v kuchyni...Tak snad až doma. Už se těším a ukládám do oblíbených k vyzkoušení :yes:.

Evi, díky za skvělý recept.. všichni chválili, mnoc jsme si pochutnali, je to výborné.. akorát jsem dělala bramborové knedlíky podle MDR;-):-D:-D přidávám foto, jestli neva.. bodík už jsem dala dáávno:-K:-K

:-p:yes::yes::-K

úžasné:yes::-D

Colombo65: naprostý souhlas:yes::yes: Evička prostě umí nejen úžasně vařit, fotit, ale dovede nám pobičovat pohárky chuťové, což;-):-?
Evi, moc hezký recept.. a celé je to krásné:-K:-):yes:

Nádhera ten knedlík ,balada ! :-D

Bahulko, to je "balada" jídlo:-p, které musím vyzkoušet a dávám 8.bod:yes:

:-p:-p:yes:

:-p:-p:-p:-p:yes:

:-p:yes::yes: krásné

...úžasně "čisté" jídlo, lahodící oku strávníka;-);-);-):yes:

Tak to je určitě dobrůtka:yes::yes::yes:ukládám si to a brzo uvařím:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřový kotlet pražského uzenáře, pražský uzenář, vepřový plátek pražského uzenáře, pražsky vepřový kotlet, domácí uzenář, veprove prazskeho uzenare, veprove maso prazskeho uzenare, uzenářský kotlet, vepřová kotleta pražského uzenáře, vepřová plec pražského uzenáře, pražský plátek, vepřové nudličky pražského uzenáře, pražský uzenář recept, krkovicka pražského uzenare, domácí uzenář recepty, vepřové dle pražského uzenáře, vepřový kotlet dle pražského uzenáře, kotlet podle uzenáře, kotleta recepty, prazsky uzenar recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, olej olivový, máslo, sůl, pepř, šunka, párky, žampióny, smetana sladká, smetana zakysaná, mouka hladká, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu