Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek se zapečeným sněhem

Tradiční beránek nesmí o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Možností, jak ho ozdobit, je spousta. Vyzkoušejte variantu s pečeným bílkovým sněhem, beránek pak vypadá velice zajímavě.

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 688 kJ /
404 kcal
Bílkoviny9,90 g
Tuky0,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy90,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme s octem, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Krok 2: Sněhem naplníme zdobicí sáček a naneseme v kudrlinách na tělo beránka, uši a hlavu necháme hladkou (uhladila jsem prstem), jen čupřinu nad čelem opět zkudrnatíme. Krok 3: Vložíme do trouby na předehřáté 200°C a krátce zapečeme, dokud nezačne sníh hnědnout. Krok 4: Rozinky zplacatíme a nalepíme místo očí. Po vychladnutí domalujeme barevnými tubami trávu, květy, čumák, oči a čtyřlístek v puse. Krok 5: Se sněhem je třeba pracovat poměrně rychle, není to sníh šlehaný v horké vodní lázni, takže po chvíli trochu povolí.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o pečení beránka

Zveřejněno 1. 4. 2013

Poznámka autorky isindy

Neznám čistě bílého berana...at jsem koukala, jak koukala, vždy jsou na pastvinách špinaví, tak mě napadlo ho udělat taky trochu natural.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek se zapečeným sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0QA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek se zapečeným sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0QA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ivi,tak to je opravdu parádní:-D:-DMoc fajn vychytávka,beránek je super:-K:yes::yes:

Isindy, mol by mít klidně název"beránek frajer":-Dsi si s ním pohrála, je krásnej, jedli jste ho vůbec:-?bylo by mi ho líto:-D Máš 9.bod:yes:

:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes:

No ten je :yes::-):-))

naprosto super:yes:;-)

nádherný beránek:yes::-D šikulka jako vždy;-)

No toto:-O - nádhera!!!:yes::yes::yes::-K

Jako živý :yes:

Beránek "natural" je opravu krásný, až je škoda ho jíst. Já jsem ho vždy zdobila sněhem vařeným, takže když došlo ke krájení, vždy se oloupal a měli jsme ještě jeho vlnu jako pusinky ;-):-p. Tomuto posílám 2. bodík :yes:

Tématické fráze:
šlehaný velikonoční beránek, poleva z bílků na velikonočního beránka, zdobení beránka sněhem, snih na velikonočního beránka, slehany beranek, beránek zdobený sněhem, zdobení velikonočního beránka sněhem, jak nazdobit beránka, jak nazdobit velikonočního beránka, snih na beranka, zdobeni velikonocniho beranka, polevy na velikonočního beránka, zdobení beránka, velikonoční beránek z bílků, velikonoční beránek šlehaný, sníh na zdobení beránka, jak zdobit velikonočního beránka, beránek z bílků, bílkový sníh na velikonočního beránka, vlny - beránek recept

Suroviny:
velikonoční beránek, bílek, ocet, cukr písek, poleva, rozinky

Přidat fotografie receptu