Velikonoční beránek se zapečeným sněhem
Tradiční beránek nesmí o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Možností, jak ho ozdobit, je spousta. Vyzkoušejte variantu s pečeným bílkovým sněhem, beránek pak vypadá velice zajímavě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 688 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 90,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s octem, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu.
Krok 2: Sněhem naplníme zdobicí sáček a naneseme v kudrlinách na tělo beránka, uši a hlavu necháme hladkou (uhladila jsem prstem), jen čupřinu nad čelem opět zkudrnatíme.
Krok 3: Vložíme do trouby na předehřáté 200°C a krátce zapečeme, dokud nezačne sníh hnědnout.
Krok 4: Rozinky zplacatíme a nalepíme místo očí. Po vychladnutí domalujeme barevnými tubami trávu, květy, čumák, oči a čtyřlístek v puse.
Krok 5: Se sněhem je třeba pracovat poměrně rychle, není to sníh šlehaný v horké vodní lázni, takže po chvíli trochu povolí.
Zveřejněno 1. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek se zapečeným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0QA
Moje poznámka
Velikonoční beránek se zapečeným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0QA
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 6 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
šlehaný velikonoční beránek,
poleva z bílků na velikonočního beránka,
zdobení beránka sněhem,
snih na velikonočního beránka,
slehany beranek,
beránek zdobený sněhem,
zdobení velikonočního beránka sněhem,
jak nazdobit beránka,
jak nazdobit velikonočního beránka,
snih na beranka,
zdobeni velikonocniho beranka,
polevy na velikonočního beránka,
zdobení beránka,
velikonoční beránek z bílků,
velikonoční beránek šlehaný,
sníh na zdobení beránka,
jak zdobit velikonočního beránka,
beránek z bílků,
bílkový sníh na velikonočního beránka,
vlny - beránek recept
Suroviny:
velikonoční beránek,
bílek,
ocet,
cukr písek,
poleva,
rozinky
Komentáře (10)