Biskupský beránek - opravdový biskupák
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou, dozdobit hřebíčky místo očí a kolem krku uvázat mašli.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 413 kJ / 6 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,42 g |
Tuky | 366,38 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 613,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky, máslo a moučkový cukr utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme spolu s cukrem na tuhý sníh.
Krok 3: Směs kandovaného ovoce, rozinek a ořechů smícháme s moukou a práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 75 minut na 170 °C. Propečenost vyzkoušíme špejlí, která musí po vytažení zůstat suchá.
Krok 5: Po vychladnutí beránka polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 25. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmnR
Moje poznámka
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmnR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
biskupský beránek,
biskupský beránek z bílků,
biskupský chlebíček beránek,
biskupský tvarohový beránek,
biskupský beránek recept,
velikonoční beránek biskupský,
beranek biskupsky,
recept na biskupskeho beranka,
domaci biskupsky beranek,
bílkový beránek recept,
velikonoční beránek biskupský recept,
beránek z bílků,
babiččin biskupský beránek,
biskupský chlebíček z domácí pekárny,
hrnkovy biskupsky beránek,
recept biskupský beránek,
top recepty biskupský beranek,
biskupský beránek do velké formy,
beránek recept biskupský,
recept na beránka
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
ořechy,
rozinky,
ovoce kandované,
bílek,
cukr krystal,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
čokoláda na vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (12)