Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzová pomazánka

Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale skvěle se hodí i na oslavu na jednohubky.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 710 kJ /
887 kcal
Bílkoviny56,64 g
Tuky64,75 g
Vláknina3,65 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,87 g
Sacharidy17,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brynzu vyšleháme s mlékem, mletou paprikou, a dosolíme, pokud je potřeba. Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Krok 3: Pomazánku mažeme na chléb a podáváme s mlékem (i kyselým).

TIP: Top letní pomazánky

Zveřejněno 28. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZx5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dik,po dlouhe dobe jsem u nas v Anglii sehnala bryndzu tak pomazanka moc chutnala:yes:

měla jsem hodně tuhou brynzu, tak jsem ji smíchala se stejným množstvím "domácí lučiny" (vykapaný bílý jogurt), mleté papriky jen zlehka, za to hodně pažitky. Moc dobré :yes:

Je sezóna májovej bryndze,tak som včera kúpila a aj keď bryndzu až tak nemusím,aspoň raz za rok musí byť u nás táto pomazánka s čerstvou zeleninou:-*:-p:yes:Pridala som strúčik cesnaku:-)Dávam bodík aj fotku.

Najlepšia je jarná bryndza, keď sa ovce vyženú na pašu, tráva je jemnučká, mäkká...dostať ju pod názvom Májová bryndza. A v lete samozrejme tiež, v zime nieto trávy, mlieko je "chudobnejšie" , ale aj tak je bryndza veľmi zdravá.;-):-K

Tahle pomazánka voní létem, mým dětstvím.;-( Tu maminka dělala vždycky v létě. To prý je brynza lepší:-) Dávám samozřejmě bodík.

Je výborná, stará klasika. Niekedy namiesto cibuľky (pažítky) pridám pretlačený cesnak. Je to potom bryndzovo-cesnaková, u nás obľúbená hlavne s paradajkami...(a kolieskom klobásy)

Marti, dovolím si tvrdit, že maďarskou - já totiž z žádné jiné nádhernější červenou neviděla a že jsem jich vyzkoušela ;-):-p:yes:

musím se přiznat, že do loňského roku jsem bryndzu absolutně neznala :-8, ale po ochutnání (díky topreceptům) si mě hned získala :-p. Nevím, co jsem to měla za papriku, dala jsem jí poloviční množství, pomazánku mám doslova červenou :-D:-D, ale nevadí, je skvělá, bodík letí :yes:

pusinka, ja neviem, aká pomazánka sa predáva v pizzérii. Toto je klasická, stará bryndzová pomazánka, ktoprá sa u nás robí generácie. Vlastne, keď sa povedalo bryndzová pomazánka, každý si predstavil toto. :-D

Není to ta pomazánka, jak se podává v pizzeriích??

Přesně takovéto pomazánky milujem :-p;-):yes:

:-p:yes: Už přestaň:-! Já miluji pomazánky v každé podobě:-p

Tématické fráze:
brinzová pomazánka, bryndzová pomazánka, bryndza pomazanka, brindzova pomazanka, recept na brynzovou pomazanku, pomazánka z bryndzy, bryndzova pomazanka recept, brinzová pomazánka recept, bryndza recepty, bryndza v receptech, pomazánka bryndza, brinzove halušky, pomazánka z bryndze, bryndzová pomazánka sk, brynzová, brynzová natierka, domácí bryndza, brindzova natierka, bryndza pomazánky, bryndza recept

Suroviny:
brynza, mléko, pažitka, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu