Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka

Slavnostní obložené chlebíčky budou chutnat ještě lépe, pokud je připravíme z domácí veky. Stačí připravit těsto, nechat nakynout, srolovat, upéct v zapařené troubě a zlatavá nadýchaná veka je na světě.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petras namaste Petras namaste

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 791 kJ /
2 101 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky40,21 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažnou vodu a necháme droždí rozpustit. Poté přidáme ostatní suroviny a vytvoříme tužší hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Krok 2: Nakynuté těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme placku tlustou cca 1,5 cm. Placku srolujeme do válečku, který necháme dalších 30-45 minut kynout. Těsto může být jen lehce pomoučené, jinak by se po srolování nespojilo. Krok 3: Do trouby vložíme nádobu a troubu vyhřejeme na 220 °C. Do nádoby v troubě nalijeme asi 50 ml vody. Do trouby vložíme plech s vykynutými vekami. Krok 4: Pečeme asi 15 minut dozlatova.

TIP: Jak upéct dobrou veku - rady a tipy

Zveřejněno 30. 12. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P0V

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4P0V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nejlepší! 🍀

Dobrého dne přeji. Dnes jsem pekla. Veka je výborná. Z poloviny jsem udělala bagety se semínky. Vřele doporučuji. Recept ukládám.:yes:

Výborná, mohu jen doporučit. Dělala jsem na silvestra a všem moc chutnala. ????????

Povedla se nám. :yes: Muži a dětem veka moc chutnala. <3 Chválím recept, již je součástí našeho jídelníčku. ;-) :yes: :yes:

Vynikající ... přidávám k oblíbeným :yes:

vecaa: To jsem moc ráda a děkuji :-8.

Evca: Uvidíte jak se povede, ať se pečení daří :-).

Je sice po Silvestru,ale dnes se chystám udělat veku podle vašeho receptu.Mám asi 15 různých receptů,některé jsem vyzkoušela,ale tento mi připadá nejlepší.

Betyna: nejen fleky - mně se v troubě udělala i díra:-// (mluvím o vodě volně chrstnuté do trouby)

taky neliju do trouby, mám na to naspodu rozpálený malý pekáček, voda po odpaření nechává fleky

Děkuji Jano, už jsem to nevydržela a vzala si kousek dnes a je moc dobrá (s kupovanou se to nedá srovnat) :). Cathleen už přes 2 roky peču pečivo v zapařené troubě, zatím žádný problém, je ale pravda, že nemám žádnou moderní troubu, možná tam by nějaký problém mohl být.

Petro, tvá veka nemá chybu a já budu hodně uvažovat, jestli na zítra nevyzkoušet. ;-)

Do rozpálené trouby bych nikdy nic nelila, můžete ji tím poškodit.

Tématické fráze:
veka recept, veka, recepty z veky, recept veka, recept na veku, veky, jak upéct veku, recepty veka, recept na peceni veky, veky recept, pečeme veku, co udělat z veky, nejlepší veka, veka recepty, jak udělat veku, recept z veky, top recepty veka, recept na veky, recept veky, kynutá veka

Suroviny:
mouka hladká, cukr, sůl, droždí, olej, voda

Přidat fotografie receptu