Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát a chřest na másle

Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem. Chřest jídlu dodá svěžest a krásný vzhled.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 947 kJ /
1 660 kcal
Bílkoviny113,25 g
Tuky132,55 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 683 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy3,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve očistíme chřest a odlomíme dřevnaté konce. Mladý jarní chřest nemusíme předem vařit, starší povaříme nejlépe na páře 3-4 minuty a ihned zchladíme v ledové vodě, abychom zastavili var a chřest zůstal zelený. Krok 2: Očištěné osušené filety candáta lehce nařízneme dvěma zářezy na kůži, aby se nekroutily při smažení. Osolíme a opepříme z obou stran, kůži lehce poprášíme moukou. Krok 3: Na rozehřátou pánev dáme polovinu másla a olej, opékáme chřest asi 3 minuty, aby zůstal na skus. Chřest vyndáme na ohřátý talíř a na pánev přidáme zbytek másla. Krok 4: Nejprve opečeme filety candáta kůží dolů do křupava a jsou-li filety silnější, ještě je otočíme a opečeme i z druhé strany. Opečené filety poklademe na připravený chřest a lehce zakapeme citronovou šťávou.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 8. 4. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Candát je velmi chutná ryba a není třeba složité úpravy. Jelikož nás loni navždy opustil náš rybář, musím ryby už jen kupovat.

Náhodou se mi sešel v lednici chřest a candát, tak jsem je zkusila udělat jednoduše na másle a byla skvělá lehká večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát a chřest na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DK3A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát a chřest na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DK3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Simona Skolakova: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný zbytek dne :-K

Dnes jsem si vybrala tento recept na oběd;-)můžu jen doporučit bylo to moc dobré<3:-K

Candát nepatří u nás mezi nejoblíbenější ryby . Ovšem tentokráte si pochutnáme právě na candátovi ! recept jsem si vybrala už jenom podle pěkné fotky , proto si tentokráte nechám i vybrat rybu tím, kdo tento recept vymyslel ! :-):yes::yes:

Marie Svarcova: :-K

Zobrazit starší odpověď

Určitě velká dobrota<3:yes:

ivulinka: Děkuji, skvělé suroviny (jen ten rybář mi chybí) :-K Hezký den

Candát je skvělý sám o sobě a ještě v kombinaci s chřestem - úžasné;-):-):yes::yes:

maris: moc děkuji :-K hezký den

Tématické fráze:
jak nejlépe připravit candáta, jak připravit candáta, candát s chrestem, jak dlouho smažit candáta, recepty chřest na másle, candat v páře, jak smažit candata, candát recept, jak nejlepe pripravit chřest, candat na másle, jak připravit candáta s bramborovou kaší, jak nejlepe udelat candáta, ohřátý chřest, jak pripravit sandata, chřest na masle, smazit candat recept, ryby chřest, smažený chřest na másle, chřest recept, recepty z chřestu

Suroviny:
candát, chřest zelený, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu