Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Beránek jakožto jeden z velikonočních symbolů by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek je z těsta, které zvláční jogurt a ovoní jej citronová kůra i šťáva.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 626 kJ / 2 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,38 g |
Tuky | 109,42 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 984 mg |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 241,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme jako první v jedné míse v tuhý sníh.
Krok 2: V druhé větší míse vyšleháme do pěny žloutky s cukry, citronovou kůrou a šťávou. Do této pěny lehce vmícháme rozpuštěnou Heru, jogurt, mouky a nakonec i sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Krok 3: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme polohrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme. Pečeme 50 minut v horkovzdušné troubě.
Krok 4: Beránka vytáhneme z trouby a necháme vychladnout ve formě - pokud bychom vyklopili dříve, hrozí, že se zdeformuje.
Krok 5: Mezitím, když beránek chladne, vyšleháme bílek/y s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rjW
Moje poznámka
Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rjW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 30 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek s jogurtem,
velikonoční beránek s s jogurtem,
recept na velikonočního beránka z jogurtu,
recept na celozrnneho beránka,
velikonoční beránek top recepty,
beránek z celozrnné mouky,
velikonoční beránek z jogurturecept,
velikonoční beránek s jogurtem recept,
veliknoční beránek s jogurtem,
nejlepší recept na velikonočního beránka,
velikonční beránek s jogurtem,
recept na beránka s jogurtu,
cleozrnny beránek recept,
velikonoční beranek postup
Suroviny:
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
kůra citronová,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
tuk hera,
jogurt,
prášek do pečiva,
vejce,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
mandle,
mouka hrubá
Komentáře (1)