Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 11,76 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky upečeme nasucho v troubě, párkrát propíchnuté vidličkou. Chcete-li jako já péct bez propichování, doporučím lilek vložit do hrnce s poklicí a takhle upéct - kdyby náhodou horkem praskl, nezašpiní celou troubu.
Ještě horké je u stopky nařízneme a stáhneme pruh kůžičky. Lžící pak vydlabeme všechnu dužninu do připravené misky a rozmělníme (můžeme rozmixovat). Krok 2: K lilkům přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a zakápneme olivovým olejem.
Podáváme s obyčejnými plackami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Ještě horké je u stopky nařízneme a stáhneme pruh kůžičky. Lžící pak vydlabeme všechnu dužninu do připravené misky a rozmělníme (můžeme rozmixovat). Krok 2: K lilkům přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a zakápneme olivovým olejem.
Podáváme s obyčejnými plackami nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Zveřejněno 13. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
Moje poznámka
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 27 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
baba ganoush recept,
baba chanouge,
babaghanush,
baba ghanousch,
babakhanous,
baba ghanouch,
baba ghanouch recepty,
baba chanouch,
baba ghanough,
salát baba ghanoush,
baba ghanouch recept,
baba ghanousch recept,
baba manou recep,
baba ghanouge,
jídlo baba ghanouge,
baba chanous,
babaghanush recept,
baba ghanouche,
babaganuš,
baba gnanouch
Suroviny:
lilek,
česnek,
olej olivový,
tahini,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (6)