Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou

Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a pomerančová kůra jej také krásně provoní.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 701 kJ /
4 948 kcal
Bílkoviny167,75 g
Tuky222,33 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 831 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy557,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Krok 2: Máslo, cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkové cukry vyšleháme do pěny. Přidáme postupně oba měkké tvarohy a zamícháme. Krok 3: Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně ji vsypeme do vyšlehané pěny. Vypracujeme hladké těsto. Vmícháme nasekané mandle a kandovanou pomerančovou kůru. Krok 4: Zamícháme a vytvarujeme dva bochánky, které vložíme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 18-20 minut. Krok 6: Po této době stáhneme troubu na 140 °C a bochánky dopečeme dalších 20 minut. Krok 7: Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

TIP: Kandované ovoce

Zveřejněno 2. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJqq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zJqq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dnes jsem zkusila a opravdu výborné. Děkuji.:-K:-K:-K

Dobrý den,jakou mouku můžu použít na mazanec když nemůžu klasickou bílou? :)

Já tenhle recept peču celý rok. Chutnější mazanec jsem snad nikdy neupekla. Taky přidávám na teplotě a délce pečení.

Chuťově moc dobrý, akorát jsem pekla přes hodinu a přidala jsem stupně.

V sobotu rano jsem pekla. Pridala jsem jeste rum a mnohem vice kury a rozinek. Nejlepsi mazanec, co jsem kdy kde jedla.<3<3<3 Uz nebudu pect jiny. Dnes uz neni, rodina zbastila velice brzo.:-D Jen jsem pekla dele, nez je uvedeno... meco pres hodinu, a to na 175 stupnu. Pridavam foto, pokud nevadi.:yes: Moc dekuji za paradni receptik.:-K

Tématické fráze:
tvarohový mazanec, mazanec s kandovaným ovocem, top recepty tvarohovy mazanec, mazanec z tvarohu, tvarohový mazanec s brusinkami a kandovaným ovocem, tvarohový mazanec s kandovaným ovocem, mazanec tvarohový, recept na mazanec z tvarohu, kandovane ovoce do mazance

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, kůra citronová, máslo, cukr třtinový, cukr vanilkový, vejce, tvaroh měkký, kůra pomerančová kandovaná, mandle sekané, vejce, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu