Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený králík podle babičky

Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík a zelí. A taky jedno orosené na dobré trávení.

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenek59

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 249 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny90,76 g
Tuky118,16 g
Vláknina9,38 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 5,45 g
Sůl13,00 g
Sacharidy14,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme pekáč s víkem.
Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, slaninu na hranolky cca 1x1 cm a uzené maso na plátky o síle asi 2 cm. Krok 2: Králíka opláchneme, potřeme prolisovaným česnekem, zlehka osolíme a prošpikujeme nachystanou slaninou.
Na špikování maximálně záleží, podle toho bude maso šťavnaté. Krok 3: Takto připravené maso vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme jej rovnoměrně cibulí, obložíme plátky uzeného masa a můžeme na něj poklást ještě plátky slaniny.
Dostatečně králíka podlijeme, poté přiklopíme a dáme péct na 70 minut do trouby. Krok 4: Po 70 minutách pekáč odklopíme a maso znova přelijeme.
Pečeme dalších 15-20 minut na křupavou kůrku. Krok 5: Podáváme s knedlíkem a zelím.

TIP: Knedlíky i pro začátečníky

Zveřejněno 28. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rq2q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený králík podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rq2q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
nejlepší pečený králík, pečeny králík, pomalu pečený králík, pečený králík s hlavou, spikovani králíků, zapeceneho králíka, pečený králík recept, králík jako od babičky, kralik od babičky, pečený králík s uzeným, pečeny králík recepty, nejlepší pečený králík se slaninou, pečený králík se slaninou a česnekem, pečený králík se slaninou, kralik po babičky, králík pečený scibulí a anglickou, pečeny kralik s uzeným masem, peceny kralik na česneku, kralik peceny s uzenym, recepty z pro králika

Suroviny:
králík, cibule, slanina, kýta uzená, olej, sůl, česnek, sádlo, vývar masový

Přidat fotografie receptu