Pečený králík podle babičky
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. Ideální přílohou je knedlík a zelí. A taky jedno orosené na dobré trávení.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 249 kJ / 1 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,76 g |
Tuky | 118,16 g |
Vláknina | 9,38 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 14,83 g |
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, slaninu na hranolky cca 1x1 cm a uzené maso na plátky o síle asi 2 cm. Krok 2: Králíka opláchneme, potřeme prolisovaným česnekem, zlehka osolíme a prošpikujeme nachystanou slaninou.
Na špikování maximálně záleží, podle toho bude maso šťavnaté. Krok 3: Takto připravené maso vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme jej rovnoměrně cibulí, obložíme plátky uzeného masa a můžeme na něj poklást ještě plátky slaniny.
Dostatečně králíka podlijeme, poté přiklopíme a dáme péct na 70 minut do trouby. Krok 4: Po 70 minutách pekáč odklopíme a maso znova přelijeme.
Pečeme dalších 15-20 minut na křupavou kůrku. Krok 5: Podáváme s knedlíkem a zelím.
Zveřejněno 28. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený králík podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rq2q
Moje poznámka
Pečený králík podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rq2q
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 5 minutami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 18 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší pečený králík,
pečeny králík,
pomalu pečený králík,
pečený králík s hlavou,
spikovani králíků,
zapeceneho králíka,
pečený králík recept,
králík jako od babičky,
kralik od babičky,
pečený králík s uzeným,
pečeny králík recepty,
nejlepší pečený králík se slaninou,
pečený králík se slaninou a česnekem,
pečený králík se slaninou,
kralik po babičky,
králík pečený scibulí a anglickou,
pečeny kralik s uzeným masem,
peceny kralik na česneku,
kralik peceny s uzenym,
recepty z pro králika
Suroviny:
králík,
cibule,
slanina,
kýta uzená,
olej,
sůl,
česnek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře