Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Cupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba dokonalé vychucený krém a ozdobičky vhodné k celkovému konceptu dezertu.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 25 min 3 hodiny

175 min (150 min příprava + 25 min tepelná úprava, 3 hodiny)

Suroviny pro 2 dávky

26 kusů

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 510 kJ /
9 443 kcal
Bílkoviny133,74 g
Tuky619,59 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 3,14 g
Sodík 2,66 g
Sůl2,27 g
Sacharidy823,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve začneme přípravou dortíků.
Do mísy jsem prosejeme mouku s větší špetkou soli, kořením a práškem do pečiva. Suchou směs jsem zamíchala a dala stranou. Krok 2: Vyšleháme máslo 5 minut, dokud nebude hmota světlá a krásně krémová. Přisypeme třtinový cukr a šleháme dalších 5 minut. V průběhu šlehaní stěrkou ze stěn mísy máslo stíráme dolů aby se vše vyšlehalo rovnoměrně. Krok 3: Zatímco se máslo a cukr šlehá, rozkvedláme v misce vejce s mlékem Krok 4: Za stálého šlehání másla a cukru do mísy střídavě přisypáváme mouku a přiléváme mléčnou směs. Na závěr těsto v míse promícháme a naplnime jím připravené košíčky na cupcaky do tří čtvrtin. Pečeme ve střední části trouby na 180 stupňů, asi 15 minut. Zda jsou dortíky hotové, poznáme vpíchnutím špejle do středu těsta. Pokud je po vytažení čistá, dortíky jsou upečené. Krok 5: Po upečení dortíky necháme vychladnout na mřížce. Krok 6: Dále připravíme perníkové těsto.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, cukr, koření a jedlou sodu. Dále přidáme změklé máslo, vejce, med a vypracujeme těsto, které nelepí, ale ani není tuhé. Podle potřeby samozřejmě do těsta přisypeme mouku. Krok 7: Hladké vypracované těsto uložíme v sáčku do lednice. Krok 8: Připravíme krém tak, že máslo v míse šleháme asi 10 minut, dokud nedosáhlo nadýchané a světlé konzistence. Poté po lžících přidáváme mascarpone a vždy počkáme, než se směs spojí. Nakonec přidáme mletou skořici, moučkový cukr a ještě navíc 50 g nadrcených Lotus sušenek. (Sušenky lze úplně vynechat). Naposledy vše krátce prošleháme a ještě krém promícháme stěrkou. Krok 9: Vrátíme se k odpočívajícímu k těstu, které na pracovní ploše vyválíme asi na 0,5 cm silný plát a z něj vykrájíme perníčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je důkladně rozšlehaným vejcem. Vejce šleháme vidličkou asi 3 minuty. Nepotáhne se potom bílek a perníčky půjdou krásně potřít. Perníčky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme je cca 10 minut. Poté je z horkého plechu přeneseme na studený, aby byly zespodu hladké a rovné. Krok 10: Na muffiny naneseme krém. Do každého cupcaku dáme jeden upečený perníček a krém ještě zasypeme rozdrcenou sušenkou Lotus.

TIP: Jak připravit cupcakes

Zveřejněno 15. 11. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjD8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjD8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

má někdo zkušenost, zda jsou perníčky hned měkké nebo se musí počkat?

Jsou nádherný! <3

Vypadají kráásně <3

Vypadají božsky! <3

NiCkHy: Dekuji :-) Jsou opravdu vyborny :-8

Tématické fráze:
perníkové cupsakes, perníčkové cupcakes, recepty z mascarpone, cupcakes s šlehačkovým krémem, pernikove koreni s mascarpone, lotus máslový krém, cupcakes se sušenkou, cupcakes s perníčky, nejlepsi cupcake světlý, cupcake pernickove, cupcake recept s maskarpone, máslový krém z lotus, lotus cupcakes, cupcake recept 180 g hladké mouky, lotus cupcake recept, cupcakes z hladké mouky, cupcake z sušenky lotus, suroviny na cupcakes, lotus cupcakes recept, mascarpone cukr maslo

Suroviny:
mouka hladká, cukr třtinový, máslo, mléko, vejce, prášek do pečiva, koření do perníku, sůl, máslo, mascarpone, skořice mletá, cukr, sušenky, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, vejce, koření do perníku, soda jedlá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu