Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek po židovsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 823 kJ /
2 587 kcal
Bílkoviny176,01 g
Tuky173,46 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 2,83 g
Sůl6,70 g
Sacharidy74,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet. Krok 2: Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4-5 minut po každé straně. Krok 3: Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem. Krok 4: Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek po židovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek po židovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

tak tak, buďto maso, nebo mléko - dohromady ne, ani stejné nádobí by se nemělo používat... někde mají jednu stranu kuchyně masovou a druhou protilehlou stejnou mléčnou, kdo na to nemá prostředky, tak aspoň nádobí a nástroje napřed umyje... i restauraci mají na jedné straně masovou a na druhé mléčnou, ale spolu se maso a mléko nejí...

V ziadnom pripade to nie je zidovsky recept nakolko je tam maslo a to je ako vieme z mlieka:)))

:-D ach jeeeezis ...takuto vec som netusila....kazdy slovak a anglican by mi asi mal otrieskat borovicku a gin o hlavu ,cardanka, merylas...vdaka....sa idem pohanbit dakam do kuta:-8

Vybušná - Borievka obyčajná;-)
http://botanika.wendys.cz/kytky/K527.php

vybusna:-K to určitě - znáš jsou to plody jalovce;-)

prosim co su to *jalovcinky*

Priserny, nejdriv palicka a tenoucky maso,pak kecup a pak 5 minut opekat,to je moc a nema to s biftekem nic spolecnyho,chut masa nevynikne. Ani ty hranolky se mi nezdaj, proste hruza. Zniceni svickove

veverko - boduješ :yes:

biftek po zidovsku? to opravdu ne: v zidovske kuchyni je zakazano! pripravovat a jist dohromady maso a mlecne vyrobky, co maslo bez pochyby je; a slanina???chacha - veprove uz je tuplem tabu!!! treba je to dobre, ale ne pod timhle nazvem; lidi vubec malo premysleji, jak koukam..... :-(

Papriko to vypadá nádherně, hnedka bych si dala.:-))

Místo svíčkové jsem použila krásný hovězí zadní steak a manžel si to moc pochvaloval.:yes::yes: +;-)

na hovězí paličku?!?!:-O

Tématické fráze:
hovězí biftek, hovězí biftek recept, kančí maso recepty, hovězí zadní recept, biftek recept, hovězí veverka, hovězí po židovsku, biftek ze svíčkové, biftek, kančí biftek, kančí bifteky, biftek z hovězí svíčkové, hovězí zadní steak, uprava kančího masa, vepřový biftek, steak po zidovsku, hovězí veverky, recept hovězí biftek, bifteky ze svíčkové, biftek z hoveziho masa

Suroviny:
svíčková hovězí, slanina, kečup sladký, víno, žampióny, olej, máslo, rajče, bobkový list, mouka hladká, jalovčinky, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu