Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta s vůní koření z horkovzdušné fritézy

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min + 2 hodiny uležení

30 min + 2 hodiny uležení

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 121 kJ /
268 kcal
Bílkoviny1,90 g
Tuky22,25 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily. Krok 2: Z oleje a koření smícháme marinádu. Krok 3: Kotlety mírně osolíme a potřeme je marinádou, necháme je odležet cca 2 hodiny. I zde platí, čím déle, tím lépe. Krok 4: Maso se všechno do fritézy nevejde, tak po dvou kusech je naskládáme do síta, nastavíme 180 stupňů na 30 minut. Krok 5: Po 15 minutách je obrátíme a můžeme na ně naskládat na kolečka nakrájené brambory tak, abychom je nepřekrývali. Větší množství brambor fritujeme. Až bude maso hotové, taktéž na 180 stupňů 15 minut. Krok 6: Fritujeme ještě 15 minut a podáváme..

Zveřejněno 23. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta s vůní koření z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzny

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta s vůní koření z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Výborný recept, chutné, já jen pro příště musím upravit časy na HF na 15 minut. :-):-) Jako přílohu jsem použil zeleninovou směs Moravanka - je lehce pikantní. Dovolil jsem si přidat foto.

Suroviny:
kotleta, olej olivový, rozmarýn sušený, koření oregáno sušené, tymián sušený, pepř mletý, sůl, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu