Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na másle a bylinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 148 kJ /
1 230 kcal
Bílkoviny150,29 g
Tuky65,56 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy8,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka poprášíme moukou, abychom získali křupavou kůrčičku. Krok 2: Rozpálíme silnostěnnou pánev, dáme máslo a necháme rozehřát. Vložíme filety nejprve kůží dolů a pečeme cca 2-3 minuty podle velikosti. Pak filety obrátíme a jen minutku zlehka dopečeme. Candát nepotřebuje složité dochucování, nejchutnější je jednoduše na másle. Krok 3: Podáváme s různě upraveným bramborem a salátem podle chuti. Můžeme doplnit dipem a nezapomeneme na citrón, kterým si rybu na talíři každý dle chuti pokape.

Zveřejněno 7. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na másle a bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmWr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

yanull: :-) děkuji za komentář, příště udělám také tak :-K hezký den

Candát je též náš oblíbený, jen k poprášení používám polohrubou mouku, kůže se mi zdá více křupavá. :-K

:-) moc děkuji, candát je tak chutná ryba, že mu stačí kousek másla a je skvělý :-K hezký den

Vynikající, také ho podobně dělám.:yes::yes::yes::-K

Suroviny:
candát, ghee, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, mouka hladká, citron

Přidat fotografie receptu