Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 342 kJ /
560 kcal
Bílkoviny51,76 g
Tuky33,51 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy11,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso smícháme s kořením, smetanou a cibulí a vytvoříme šišky zhruba 10 cm dlouhé. Krok 2: Koš fritéty malinko vystříkáme olejem. Krok 3: Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka zhruba 4 mm široká. Krok 4: Šišky mletého masa naskládáme do fritovacího koše a nastavíme 180 stupňů a 18 minut.
Zhruba v polovině bez zastavování fritézy koš vyjmeme a šišky opatrně obrátíme, vložíme jej zpět a dosmažíme. Krok 5: Kolečka brambor naskládáme do koše fritézy, osolíme a malinko postříkáme olejem.
Smažíme 12 minut na 200 stupňů. Pokud se nám zdají málo zabarvené, můžeme pár minut přidat. Krok 6: Podáváme s cibulí, hořčicí a zeleninou podle chuti.

Zveřejněno 16. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3D6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3D6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Klasicky jsem to trošku dochutil dle sebe. Do masa vajíčko, trochu mouky a hořčice a bylo to top.

Horkovzdušnou fritézu nemám, je nás mnoho, nestačila by nám, mám dobrou horkovzdušnou parní troubu, taky dobré. Dala jsem místo Ramy zakysanou smetanu :yes: <3

My jsme si horkovzdušnou fritézu pořídili loni před vánoci a od té doby tam taky cpu kdeco, teď naposled kapustové karbanátky, mně už klasicky smažené na pánvi ani nechutná, zvykla jsem si na všechno "smažené" bez tuku, mám řepkový olej ve spreji, kupuju v Makru, a tak vždycky jen zlehka postříkám. ;-):-).
Ale úplně bezkonkurenční jsou z fritézy hranolky :-D

JanaDorazinová: Jani, asi do toho půjdu, láká mi úspora energie, příprava skoro bez tuku, ale hlavně, že se tam dá udělat malé množství pokrmu, vždyť to znáš, že kdo je sám, má s tímto často problémy. ;-):-8 Friťák si asi taky vyberu nějaký levnější, ale musím ty nabídky ještě jednou projít a znovu se na to podívat! :-8 Děkuji za odpověď a měj se fajnově! :-K:-K:-K

MamlajdaD: víš, je jich víc druhů. Já mám nějaký za 1200 Kč, obyčejný, ale vím, že holky v tom pečou i řízky ve strouhance. Ten sprej je potřeba, já si koupila rozprašovací lahvičku v Pepku za 18 Kč :-8, úplně stačí. ;-). Takže asi tak. Já nikoho nepresvedčuji, každý musí chtít sám. Já chtěla a koupila a jsem fakt spokojená. Sekaná v tom nemá konkurenci a je zhruba za 30 minut ;-)

JanaDorazinová: Jani, prosím, přestaň sem dávat tyhle dobře vypadající recepty, ;-):-D nebo si ten horkovzdušný friťák koupím! :-O Už po vložení receptu na ty buchty jsem ty friťáky na netu okukovala! ;-);-) Jen mi řekni, proč ti ty jídla ve strouhance nechutnají? Nešlo by je - jen malinko - nasprejovat olejem? Třeby by byly nějak lepší? No mám toho plnou hlavu, mně většinou trochu trvá, než se rozhodnu, ale červíček hlodá! :-8:-D Tu první větu doufám, že nebereš doopravdy, to byl jen můj povzdech, protože se zatím nemůžu rozhodnout. :-8 Moc tě zdravím!:-K:-K:-K

Suroviny:
maso mleté mix, sůl, pepř, hořčice, koření grilovací, paprika sušená sladká, cibule, rama máslová, brambory, olej

Přidat fotografie receptu