Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá paprika v mouce. Každý si tak může vybrat chuť, která mu bude vyhovovat.

Hodnocení receptu je 3,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba nakládání kapra

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba nakládání kapra)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapra vykostíme. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené a necháme do druhého dne v chladu. Krok 2: Před přípravou je vyjmeme, důkladně osušíme, osolíme, opepříme. Část porcí obalíme lehce v mouce smíchané s paprikou a uděláme na másle přírodně. Krok 3: Na druhou část si připravíme vylepšený trojobal. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak. Obalujeme - mouka, vajíčka rozšlehaná s trochou piva, strouhanka s parmezánem, zase vajíčko a nakonec čistá strouhanka. Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval, nebo v jiném oblíbeném tuku (ghí, sádlo). Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené, maso zpevněné válením v mléce, s jemným nádechem pikantnosti parmezánu. Krok 5: Podáváme s bramborovým salátem. K podávání měsíčky citronu, každý si ochutí jak má rád.

TIP: 20 nejoblíbenějších receptů na bramborový salát

Zveřejněno 3. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PzR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PzR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Eja57: Zajímavé, mně se to ještě nestalo.:-O Já ten citron prostě necítím.

Veronika.Hrozna: Verčo, taky jsem zkoušela mléko + citron, ale nějak mi to nesedlo...

MamlajdaD: Tchýně dávala do mléka citronovou šťávu asi z půlky citronu, já to dělám taky a kapr je opravdu dobrý, dokonce ho sním i já! Namočit kapra brzy ráno a dát do lednice! Před přípravou slít a osušit maso před obalováním. Až pak solit a obalit.

Eja57: :yes: Super příprava! Kapra také filetuji (a pro sebe i stahuji), ale zaujalo mne to naložení do mléka. Dík za nápad! :-8:-K:-K:-K

Nadja: ty které nahmatám, ty vytáhnu, ale odležením v mléce a smažením ty úplně mini zmizí, spíš je to problém ocasních porcí...

Kapra mi filetuje syn, ale stejně tam zůstanou ty malé, Y kostičky - nebo je snad vytahuješ pinzetou?

Dávám více koleček mrkve (smažím více porcí), ale to dělám u všech smažených jídel, kapra nemusím, ale mám doma rybáře i s kaprem, no nic kluci dostanou na svátky a já si ......., počkám na své řízečky a to mě také zobají z mísy ;-)<3, hezký večer :-K

Suroviny:
kapr, mléko, vejce, pivo světlé, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, strouhanka, parmazán, máslo, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu