Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán z marshmallow

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové. Krok 2: Nejlépe nůžkami odstřihneme barevné od bílého. Krok 3: Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovlnky. Krok 4: Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme. Krok 5: Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná plastelíně. Krok 6: Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo. Krok 7: Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme. Krok 8: Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí). Krok 9: Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit. Krok 10: Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů. Krok 11: Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovlnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Poznámka autorky Hella

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipán z marshmallow

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ68

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipán z marshmallow

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ68

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

:-K:yes: sikulka;-)

dobry den dneska jsem ji poprve zkoušela a zda se mi takova praškova ta hmota,jakoby sam cukr.delam neco špatne?i chuti je moc cukrova.jinak už ji mam hotovou.ale byl to děs.:-(

Ahoj, dnes se chystám tuto hmotu vyzkoušet - budu dělat dceři dort k prvním narozeninám. Zajímalo by mě, jak dobře drží ozdobičky z této hmoty na potahu ze stejné hmoty. Slyšela jsem totiž , že to k sobě nelepí jako marcipán....?
A ještě někde dole jste psala že se ozdoby nesmí dát do lednice - že by zvhly. To platí jen na ozdoby, nebo celý potažený dort dá do lednice můžu???
Díky moc za odpovědi.

zuzikuk: barvivo se dá koupit normálně v Drogerii, ale asi ne v supermarketech..

Kde se dá koupit to barvivo? Nikde jsem ho zatím nenašla.:-K

;-):-*skvělé:-*;-)

:-D:-)):yes::-p;-):-8:-)

Dasamu: Neroztéká se, dort se může udělat předem.

Dobrý den, ráda bych vyzkoušela potahovku z "maršmelou" na dort pro dcerku. Nevím však jestli je možné dort potáhnout touto hmotou už den předem a nechat do druhého dne v lednici, aby se třeba nezačala roztýkat pokud navlhne. Moc děkuji.

Tak jsem zkusila udělat potahovku a úplně suprový recept ,krásně se s hmotou pracovalo a nádherně to šlo i vyválet na tenko .Pracovalo se stím jak s látkou to jsem vůbec nečekala a děkuji za recept ,posílám bodík:-K:yes:

Blauee, těžko se popisuje jakákoliv chuť. Chuť bonbonů znáš a že je to sladké je také jasné. Nejlepší by bylo si to třeba z jednoho bonbonu zkusit ;-)

Ahoj, tento recept mě velmi zaujal..už jsem ho jednou viděla v jiné podobě, ale abych se přiznala, vyšel z toho ..ani nevim co :D ráda bych se tě zeptala, jako má hmota chuť..Jedná se mi o to, jestli není moc sladká, mám náročného tatínka, který slazení moc nemusí:-p děkuji ti za odpověď:-K

tak hmota se mi nakonec vůbec nepovedla :( nevím co jsem udělala špatně, ale vůbec nešla rozválet, tvarovat prostě nic. Samozřejmě vůbec nechci říct že je to špatný recept. Třeba se mi někdy podaří lépe :) ale jedno plus to mělo, dort vypadal aspoň trochu hezky asi po půl hodině co jsme hmotu dali do trouby :D ale jíst se nedala :D

dekuji moc zrovna jdu delat. tak snad;-)

Clareo, to je těžká odpověď, na tvoje otázky. Nevím, na jakou barvu bys tu růžovou chtěla přebarvit, tak nevím, jestli by to šlo. Růžovou na bílou, žlutou a ostatní světlé barvy neobarvíš. Doporučla bych ti, aby sis to na jednom bonbonu zkusila a uvidíš, jestli to vyjde. Jinak bys musela zkusit koupit jinou barvu bonbonů (prodávají se ) nebo zvolit zcela jinou potahovací hmotu. Ohledně tvojí otázky, kolik je potřeba bonbonů na potažení dortu, ti taky nemůžu dát přesnou odpověď.
Nevím, jak je tvůj dort velký , jak je vysoký, jak jsi zručná při potahování dortu - tj. jak tence hmotu dokážeš rozválet a na dort ji přenést. Pokud je hmota silnější, je to jednodušší, pokud je tenká, může se protrhnout. Takže jen informativně lze říci, že na potažení klasického dortu o průměru asi 23 cm, by ti mělo stačit asi 1,5 sáčku zn.JOJO. Pokud nemáš žádné zkušenosti s potahováním dortu, doporučla bych ti, aby sis udělala marcipán a pak si zkusila "potáhnout" třeba obrácený hrnec. Marcipán nezničíš a můžeš zkoušet tak dlouho, až se to povede! Možná, že na tvůj dotaz bude reagovat ještě někdo zkušenější a dozvíš se víc. Jinak ti přeju, ať se zadaří!

Tématické fráze:
marcipan recept, marcipán, recept na marcipán, maršmelou, marcipán z bonbonů, marcipánové ozdoby na dort, potahovací hmota z marshmallow, ozdoby z marcipánu, potahovací hmota na dorty, recept na fondan z maršmelou, hmota z marshmallow, maršmelou hmota, marshmallow hmota, potahovací hmota marshmallow, potahovací hmota s marsmelou, maršmelou bonbony, marcipán z maršmelou, maršmelou recept, marcipán s maršmelou, potahovací hmota z bonbónů

Suroviny:
marshmallow, šťáva citronová, cukr moučkový, mandle hořké, mandle

Přidat fotografie receptu