Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí Stroganov se žampiony

Hovězí Stroganov je pokrm pocházející z kuchyně ruské šlechty, který se rozšířil po celém světě. Má mnoho verzí a není tak zcela jasné, která je ta pravá. Všichni totiž považují tu svoji verzi za tu nejlepší.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 089 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny153,04 g
Tuky46,27 g
Vláknina13,70 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 717 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy25,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka. Krok 2: Maso pokrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Krok 3: Na kolečka nakrájíme žampiony a okurky. Krok 4: Osolíme, opepříme a orestujeme, podlijeme vínem. Přidáme nakrájené žampiony, okurky, protlak a vývar. Po odpaření alkoholu dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 5: Nakonec vmícháme kysanou smetanu a necháme lehce přejít varem. Krok 6: Podáváme s bramborovými hranolky, kroketami nebo s rýží.

TIP: Domácí hranolky a jejich příprava

Zveřejněno 28. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí Stroganov se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QokY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí Stroganov se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QokY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Mizera: moc děkuji :-K

Nazdar kuchtíci a kuchařinky , dnes jsem vařil a příloha gnocchi , bomba ;-)

Stroganov - Stroganoff je pôvodne ruské jedlo z hovädzieho mäsa. Údajne šľachtická rodina, kde kuchár pripravoval jedlo, sa volala "Stroganov". (Iba poznámka k názvu.)

:-KEja57: proti gustu...se stejným výsledkem by se dalo dusit jakékoliv hovězí, že? Akorát by se to nejmenovalo Stroganoff

Eja57: no jí to dělala z roštěnky takže tak. Ale nejlepší je to samozřejmě ze svíčkové, ale je bohužel drahá, proto jsem zvolila levnější variantu.

Jsem docela zvědavá na reakce....za mne- Stroganoff je minutková příprava, takže svíčkovou dusit doměkka...

Suroviny:
svíčková hovězí, sůl, pepř mletý, cibule, máslo, okurky sterilované, žampióny, protlak rajčatový, hořčice, víno červené, vývar masový, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu