Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový beránek

Tradičního velikonočního beránka peče každá hospodyně podle svého osvědčeného receptu. Hledáte-li netradiční chuť, sáhněte po zralém banánu a zapracujte jej do těsta. Šlehačkovému těstu tak dodá exotický nádech.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 122 kJ /
3 375 kcal
Bílkoviny64,66 g
Tuky160,75 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 498 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy412,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo, cukry a vejce vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu a řádně vymícháme. Krok 2: Přidáme rozmačkaný banán, zamícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 3: Pečeme při 180 °C asi 45 min. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlého beránka pocukrujeme a ozdobíme.

Zveřejněno 12. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LMjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, banán

Přidat fotografie receptu