Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Zbývající bílky se mohou stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.
Suroviny pro 1 dávka
2 plechy
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 660 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,50 g |
Tuky | 85,14 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 176,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme.
Krok 2: Bílky použijeme pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut.
Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.
Krok 4: Ručním šlehačem šleháme zpočátku zvolna, přisypáváme cukr. Podle potřeby šleháme 15-20 minut, až je sníh opravdu velmi tuhý a lesklý. Dobře tuhý sníh nelze vyklopit z misky ani při otočení dnem vzhůru.
Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku zlehka vmícháme stěrkou kokos. Troubu vyhřejeme na 100 °C.
Krok 6: Sáčkem s ozdobnou širší trubičkou nastříkáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem pusinky o průměru 2-3 cm. Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, neboť při přípravě trochu nabydou.
Krok 7: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud použijeme horký vzduch, můžeme vložit i několik plechů najednou.
Krok 8: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu.
Krok 9: Hotové vychladlé pusinky skladujeme v suchu a chladu. Nejlépe v papírovém sáčku uzavřeném klipsem.
Zveřejněno 26. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Moje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Nejnovější recepty
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 10 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 14 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 9 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 10 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 11 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 11 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 12 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 12 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 13 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 16 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
kokos,
šťáva citronová
Komentáře (5)