Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Dokřupava pečené chutné kuřecí stehýnko bez hlídání a zbytečného tuku nám dopřeje příprava v oblíbeném kuchyňském přístroji. Horkovzdušná fritéza je tu přínosem pro zdravou přípravu smažených pokrmů a výborným pomocníkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie715 kJ /
171 kcal
Bílkoviny0,02 g
Tuky18,96 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubším talíři rozmícháme olej se 2 lžičkami koření.
Stehna opláchneme, osušíme a důkladně obalíme v oleji s kořením. Olej vetřeme i pod kůži. Krok 2: Do nádoby pod děrovaným košem horkovzdušné fritézy dáme vodu, zbylé koření a plátek másla. Krok 3: Na nádobu umístíme děrovaný koš a do něj položíme kůží dospod stehna. Koš zasuneme do přístroje horkovzdušné fritézy, teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 25 minut. Krok 4: Poté koš vyjmeme, stehna otočíme kůží nahoru a na každé položíme plátek másla.
Koš zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 185 °C a časovač na 10 minut. Krok 5: Stehna na talíři přelijeme šťávou z fritézy a podáváme s přílohou podle chuti.

TIP: Jak připravovat pokrmy v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 22. 7. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Místo koření Zlaté kuře jsou stehna dobrá i s kořením Krkovička. Ale chutnají stejně dobře jen s obyčejnou solí a troškou pepře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrQY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBrQY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

jančab: Děkuji za komentář,názor i pochvalu;-):-KMáte pravdu,každá HF peče jinak.Já mám tu menší 3,2 l od Delimana.Vejdou se do ni 2 středně velká stehna a doba pečení byla dostačující.Pokud by přeci jen byla příště stehna nedopečená,určitě přidat pár minut,ale teplotu nastavit max na 180.Když je v oleji koření,rádo se přichytává a kůrčička pak bývá nahořklá.Jestli je"nožka"větší,tak ji také můžete po opláchnutí a osušení podél kosti naříznout a pak chvilku před dokončením do stehna píchnout jehlou na špízy,jestli neteče růžová šťáva.

Asi každá horkovzdušná fritéza peče jinak, já jsem měla stehno uvnitř růžové a nedopečené:-((, je teda pravda, že bylo větší, takže pro ostatní doporučuju podle velikosti stehna protáhnout dobu pečení. Dala bych do druhé etapy místo 10 tak 20 min. Jinak super recept, moc děkuju autorce, už jsem dlouho hledala způsob, jak udělat kuře v horkovzdušné fritéze. S pozdravem Janča :-K

Smudlinka_m: Těší mě,že recept posloužil a děkuji za komentář i přidanou hezkou fotku:-8:-K

Díky za super tip do horkovzdušné fritézy. 👍🙂

kevikula: Komentář i hodnocení mě moc potěšily,děkuji:-KJsem ráda,že chutnalo:-8

Děkujeme za recept u kterého se nemusí rozehřívat celá trouba. Dnes jsme měli k obědu a chutnalo nám :-K:-K:-K

Hella:Helenko,díky za hezký komentář:-K

Jen nad tou fotkou se mi už sbíhají sliny :-)

V tom počasí jen se solí a špetkou pepře:-)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji za pochvalu:-KK přípravě jídel v HF mě donutily zdravotní komplikace.,kdy se nemohu ohnout do klasické trouby.A porce pro dva-ideál(nebo pro jednoho na 2 dny):-)

:-)<3:yes::yes: Drahuško, opět to máš nádherné, nemám HF tak to nezkusím ale věřím, že to je výborné :-K

Suroviny:
stehno kuřecí, olej, koření zlaté kuře, máslo, voda

Přidat fotografie receptu