Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 563 kJ /
613 kcal
Bílkoviny4,77 g
Tuky25,85 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi dohněda ze všech stran. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby na dobu, po kterou budeme připravovat omáčku. Krok 2: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a na nízké teplotě ji smažíme 20 minut ze všech stran. Poté přidáme drobně nasekaný česnek, necháme ho rozvonět, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a přilijeme ocet. Směs osolíme, opepříme, zalijeme pivem a necháme 5 minut redukovat. Krok 3: Do omáčky vmícháme zbylé máslo, promícháme ji s horkými nudličkami masa a případně dochutíme.

Zveřejněno 30. 8. 2009

Poznámka autorky Eliza

Předpis na omáčku pochází z posledního vydání časopisu Gurmán, je pouze mírně upraven a formulován vlastními slovy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvEz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s cibulovo-pivní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvEz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Bála jsem se, že 2 lžíce cukru budou moc, ale nejsou. Je to moc dobré, určitě někdy zopakuji.

Musím říct, že nás recept nenadchl. Kombinace masa a sladké chuti mi v některých případech nevadí, ale tohle bylo zvláštní a hodně sladké. Ale každému chutná něco jiného, za mě tahle kombinace chutí ne.:no:

Je to dost dobré!:):yes:

Omáčka je opravdu skvělá :yes: Určitě brzy vyzkouším zase, když už jsem si kvůli tomu koupila konečně balsamico :-8

Jo a tenhle recept byl vynikající (chválím časopis Gurmán), rozhodně stojí za vyzkoušení...:-p

Jani, dík...:-8:-8:-K
Ale neboj, neměla bys nadváhu, servíruji malé porce a to množství, které uvádím na 4 porce (podle zvyku v kuchařských knihách a restauračních menu), by u nás doma ve skutečnosti bylo na dva dny...;-) Kladu důraz na chuť a kvalitu, ne na množství. Takže toho nevařím tolik, kolik uvádím v ingrediencích... a jako přílohu k masu máme třeba jen pár brambor pro všechny a kupu zeleniny...

Tedy Eliz to vypadá moc pěkně:yes:. Dneska jsem si projížděla tvoje recepty a musím ti říct, že s tebou bych nechtěly bydlet, protože bych vážila asi 150 kg. Samý úžasný recepty a nádherný fotky k tomu:-8 Pro mě jsi umělkyně s velkým U . Super:-K

aha...eliza vlozila uz aj recept...nejako mi to uslo...2 dcl piva....nie je to horke?...vlastne nie...ide tam aj ten cukor...zaujimavy receptik, ale bohuzial pre by som musela nahradit to balsamico niecim inym....v tomto sme sa v mojej rodine vsetci vzacne zhodli, ze ho nemame radi....pripadame si ako barbari :-8

Elizo:-)jako vždy 1* za mňam recept a 1* za krásné fotečky:-p.Poslala bych ti i tu samou známku jako hodnocení,ale "bohužel;-)" jedeme na boďky,tak ti posílám alespoň tu:-D.Takže letí čtvrtá a já už se moc těším až si na tomhle pochutnám:-p.

Eli, avízo tvého toulání jsem nějak nezaregistrovala.:-O Fotky z prázdnin už jsem také viděla a s trochou nostalgie vzpomínala na Český Krumlov a Lipno, kam jsme taky letos zavítali. Sice odjinud, ale jsem původem jihočeška a na tyhle kraje nedám dopustit!;-):-))

Andrejko, toulání jsem předem ohlásila a následně podala "poslušně hlásím" prostřednictvím fotek v albu...:-) Odehrávalo se v krajích "pětilisté růže"... A bylo to krásné a obohacující a přitom důvěrně známé.
Děkuji za komentář k receptu, opravdu doporučuji realizovat a hlavně dodržet uvedené doby, protože ačkoli by se mohly zdát dlouhé, jsou hlavním předpokladem úspěchu!!

Eli, to vypadá zajímavě!;-) Kdepak ses nám toulala? Doufám, že přidáš ještě víc takle lákavých receptů!:-8:-))
Jo, a bodík je tam!

Tak to bude určitě mňamózní.:-)Určitě vyzkouším.Fotky jsou nádherné.:yes:

Jani, děkuji :-). Je to opravdu moc dobré, posílám virtuální poděkování redakci Gurmánu...;-) A není to první inspirace, kterou jsem v tom časopise našla!!

Moooc hezké, Elizo :-):yes:

Tématické fráze:
vepřové nudličky, vepřové nudličky recepty, nudličky z vepřové panenky, recepty vepřové nudličky, vepřové nudličky recept, recept na vepřové nudličky, pivni omacka, vepřová panenka na nudlicky, vepřová panenka nudlicky, veprove s omačkou, nudlicky z panenky, veprove na nudlicky, recept vepřové nudličky, vepřová panenka na pivu, vepřové nudličky maso recepty, vepřová panenka s hříbkovou omáčkou, pálivé vepřové nudličky, vepřové maso s omáčkou, recepty na vepřové nudličky, panenka na nudlicky

Suroviny:
kotleta vepřová, pivo černé, máslo, cibule, česnek, cukr hnědý, ocet balsamiko, olej, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu