Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový jablečný koláč

Lahodný jablečný koláč, který pěkně voní po skořici, je oblíbená víkendová klasika ke kávě či čaji. Tento skvělý koláč si mohou bez obav vychutnat i celiaci, připravíme ho totiž z bezlepkové mouky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu včetně boků dobře vymažeme máslem a vysypeme mletými ořechy nebo mandlemi, záleží na naší chuti. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, vykrájíme jádřince a nakrájíme na slabší plátky. Těmi poklademe celé dno koláčové formy. Krok 4: V míse rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek, špetku soli a rozšlehaná vejce. Společně vše promícháme a takto připravené těsto přelijeme přes jablka ve formě. Krok 5: Pečeme asi 45 minut. Krok 6: Po vyjmutí z trouby necháme koláč mírně vychladnout a potom ho vyklopíme obráceně z formy. Vychladlý krájíme na řezy.

TIP: Jak péct sladké pečivo bez lepku

Zveřejněno 23. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9QB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9QB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mandle mleté, jablko, cukr krupice, mouka bezlepková, skořice, ořech muškátový, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu