Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové bramboráčky

Klasické bramboráky má rád snad každý. Vyzkoušeli jste však někdy připravit bramboráky z jejich sladké alternativy, batátů? Jejich skvělá chuť vás příjemně překvapí. Tuto smaženou pochoutku můžete podávat samotnou nebo jako přílohu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Batáty oškrábeme a najemno nastrouháme. Přidáme cibulku, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, česnek a vše společně promícháme. Krok 3: Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Po usmažení bramboráčky klademe na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Krok 4: Podáváme samotné nebo jako přílohu. Hodí se například k pečenému kuřeti.

TIP: Jak se dělají batáty v troubě?

Zveřejněno 23. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mmv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mmv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, cibulka jarní, vejce, mouka polohrubá, majoránka sušená, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu