Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánský guláš ze zvěřiny

Na zvěřinový guláš nedají mnozí z nás dopustit. Použít můžete maso srnčí, dančí i jelení. Dejte mu však dostatek času, aby se mohly chutě správně propojit s kořením a lahodnou omáčkou, na jejíž základ je potřeba dozlatova usmažená cibule.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dohněda. Dáváme pozor, abychom ji nepřipálili. Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme ho, aby se zatáhlo a pustilo šťávu. Maso ve vlastní šťávě dusíme při nižší teplotě 10 minut a často mícháme. Krok 3: Přidáme koření, protlak, marmeládu a na plátky nakrájený česnek. Podlijeme vodou, aby maso bylo zcela potopené a dusíme doměkka asi 1-1,5 hodiny. Krok 4: Ke konci přidáme na proužky nakrájené čerstvé papriky a na kostky nakrájenou slaninu. Dle chuti můžeme přidat také feferonku. Krok 5: Podle potřeby omáčku zahustíme moukou (mouku můžeme předem na sucho opražit), kterou rozmícháme ve vodě, vlijeme do omáčky a necháme ještě asi 15 minut provařit.

TIP: Čím zahustit polévky a omáčky

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský guláš ze zvěřiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5mz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánský guláš ze zvěřiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5mz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, slanina, protlak rajčatový, marmeláda pikantní, sádlo, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, feferonka, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu