Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná žebra z daňka

Máme pro vás tip na zpracování zvěřiny, konkrétně dančích žeber. Tato méně atraktivní část masa se dá naplnit skvělou nádivkou se žampiony a slaninou. Naplněná žebra pak stačí jen upéct a můžete podávat, třeba s opékanými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme nádivku: Toustový chleba nakrájíme na kostičky a navlhčíme ho mlékem. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 3: Na sádle orestujeme dosklovita jednu nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené žampiony, anglickou slaninu a ještě 5 minut restujeme. Krok 4: K toustovému chlebu přidáme cibulovou směs, nasekanou petrželku, žloutky a dle chuti sůl a koření. Zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Na prkénko rozprostřeme žebra s kusem břicha, osolíme a opepříme. Nádivku narovnáme na část, kde jsou žebra, část břicha přes ní přiklopíme a ze tří stran přišijeme ke spodní části. Krok 6: Jednu cibuli nakrájíme na kolečka a špek na plátky. Krok 7: Cibuli i špek rozprostřeme na dno pekáče a položíme na ně naplněná žebra. Pokud se nám do žeber nevešla všechna nádivka, dáme ji v pekáčku ke straně a upečeme s žebry. Krok 8: Podlijeme vodou a přiklopené dusíme v troubě 60 minu při teplotě 180 °C. Poté odkryjeme a necháme opéct dorůžova. Nezapomeneme odstranit nit, kterou jsme maso sešili, a žebra naporcujeme. Krok 9: Podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Desatero rad na téma zvěřina

Zveřejněno 24. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Takto zpracujeme i méně atraktivní část zvířete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná žebra z daňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5rl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná žebra z daňka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN5rl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra, chléb toustový, slanina anglická, žampióny, vejce, cibule, sádlo, petrželka, mléko, špek, sůl, pepř mletý, květ muškátový, kmín drcený

Přidat fotografie receptu