Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhový koláč s rebarborou

Zhruba od května do poloviny června můžeme v kuchyni zužitkovat rebarboru, které své využití najde nejčastěji ve sladkých moučnících. Nadýchaný sněhový koláč s nakyslou rebarborou vám zajisté zachutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 27 min

47 min (20 min příprava + 27 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech s okrajem vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Máslo vyndáme včas z lednice, aby bylo pokojové teploty. Krok 2: Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a postupně zašleháváme žloutky. Do vzniklé hmoty střídavě přimícháváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 3: Hotové těsto natřeme na připravený plech. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Kousky rebarbory klademe na těsto. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut. Krok 5: Mezitím vyšleháme bílky dotuha a po lžících zašleháváme moučkový cukr. Po zhruba 20 minutách pečení natřeme ušlehaný sníh na koláč. Dopékáme při 210 °C asi 7 minut.

TIP: Desatero o rebarboře

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ6Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhový koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, žloutek, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, rebarbora, bílek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu