Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký bramborák

Když se řekne bramborák, většině z nás se vybaví smažená slaná pochoutka vonící po majoránce. Víte, že se dá připravit i nasladko? Hotové bramboráky potřeme marmeládou a zdobíme čerstvým ovocem a šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a opláchneme. Většinu nastrouháme na jemném struhadle a 2-3 brambory nastrouháme nahrubo. Krok 2: Vložíme do mísy a přebytečnou tekutinu slijeme. Vmícháme vejce, hladkou mouku a špetku soli. Krok 3: Do pánve s menším množstvím horkého oleje lijeme naběračkou těsto a tvoříme malé bramboráčky. Horní stranu vždy posypeme sezamovými semínky. Pak bramboráky obrátíme a dozlatova opečeme i po druhé straně. Krok 4: Bramboráky klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej. Nakonec bramboráky potřeme marmeládou, ozdobíme ovocem, šlehačkou a podáváme.

TIP: Nejoblíbenější sladké a slané bramborové placky

Zveřejněno 26. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO5z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, sůl, olej, semínka sezamová, marmeláda borůvková, šlehačka, borůvky

Přidat fotografie receptu