Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Baskické plátky

Šťavnaté a měkké dušené plátky vepřového masa jsou oblíbeným jídlem naší kuchyně. Podáváme je se šťávou ochucenou rajčatovým protlakem a kapiemi. Jako přílohu můžeme například zvolit rýži.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme a po okrajích nařízneme. Krok 2: Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky po obou stranách opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, na proužky nakrájené kapie a nasekaný česnek. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Krok 4: Dochutíme solí a cukrem, vmícháme kousek másla a podáváme ozdobené bylinkami.

TIP: Rady a tipy k přípravě vepřového masa

Zveřejněno 27. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskické plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Baskické plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMVk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, česnek, kapie, protlak rajčatový, cukr, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej, máslo, rozmarýn, petrželka

Přidat fotografie receptu