Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelí

Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček s masem doplňte vhodnou přílohou a sváteční oběd může začít.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teresa.bartos

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 368 kJ /
805 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky84,17 g
Vláknina4,23 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,02 g
Sacharidy6,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme dle počtu osob, osolíme - mírně, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka opečeme kousky králíka do růžova z obou stran. Krok 2: Do pekáčku dáme lehce opláchnuté zelí, na něj naskládame porce králíka, dáme plátky slaniny, čerstvé bylinky, nahrubo nakrájenou cibuli, nepodlévame. Krok 3: Pečeme 45 min v předehřáté troubě na 165-170 °C. Pečeme zakryté a před koncem pečení můžeme dopéci bez pokličky.

TIP: Jak upéct králíka

Zveřejněno 20. 11. 2009

Poznámka autora teresa.bartos

Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91LY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91LY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Bylo to výborné yes:

Moc dobré <3

Dnes byl králík u nás na oběd. Držela jsem se receptu. Jen jsem nepropláchla zelí, tak bylo malinko kyselejší. Dělala jsem s bramborovým knedlíkem

Pekla jsem asi hodinku a půl, králíka jsem předtím naporcovala na menší kousky.
Moc jsme si pochutnali. S dovolením jsem přidala fotku. Děkuji za recept :-K

Králika jsem dělala včera vůbec poprvé.Vybrala jsem tento recept.Je úžasné dobrý,králik byl měkoučký,vůbec nebyl suchý.Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.Posílám bodík a určitě ještě upeču.<3:yes:

:yes:

králíky máme moc rádi a toto je výborný recept:yes::-D ale zaráží
mě ta krátká doba pečení - za tak krátkou dobu to prostě neumím a to mám králíky domácí - od dědečka a ten je zbavuje života po pár měsících života, takže jsou mladí a peču je min.1 1/2 až 2hodiny, tak nevím

Dana61: recept OK,ale ten čas je tak králíka z marketu-kosti potažené kůží.

tak jsem si říkala že udělám králíka jinak a zaujal mne tento recept. Oregano jsem měla sušené, rozmarýn čerstvý, místo anglické jsem dala bůček a přidala trošku drceného kmínu. Pekla jsem v ŘH při 225°C do zhasnutí kontrolky a poté při 170°C 40 min. Příloha houskový knedlík. Je to bašta, vynikající :yes: :-p :yes: bodík letí.

mardosa: Koukám, že stejně jako u nás králík;-). Tady toho jsem ještě nezkoušela:-p, ale příjde na něj taky řada;-)

Tak jsme uvařili,teda upekli,udělala jsem k tomu bramborový knedlíky a bylo to luxusní.Dávám bodík a přidala jsem fotečku.:-K:-K:-K

Díky za tenhle recept:yes: Dneska jsem uvařila králíka k obědu a neměl absolutně chybu. Udělala jsem k tomu bavorský bramborový knedlík tady z dalších receptů a byl to vynikající oběd. Manžel už dlouho králíka odmítal, protože moje máma ho vaří pořád. Takže když jsem dneska hlásila, že asi po půl roce udělám králíka, tak se ofrňoval:-// Ale když se do něj pustil, tak se pěkně olizoval. Prý je to úplně něco jinýho, nebyl vysušený, ale šťavnatý, opravdu výborný. Nedala jsem tam rozmarýn, protože jsem ho neměla, ale nasypala jsem trochu kmínu, oregano, bobkový list a trošku vegety. Výborné a díky.:-p

Sidero - nádhera :yes:

Králíka můžu kdykoli a proto si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale v hypermarketu nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

Králíka můžu kdykoli a protot si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a maso porcované a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

Spagetko, toho králíka co jsem viděla v albertu, tak to byl vykostěnej hřbítek, náramný kousky, ale na cenu jsem se radši nedívala:-O:-O

super další králíček :-p, jinak, Severinko,nevím jak ve vašem Albertu, ale u nás ty kostry potažené něčím růžovým se snad ani za králíka považovat nedají ,,,,:-(;-), mám naštěstí hodného souseda od nás, který mi čas od času, ukáže, jak vypadá pořádný králík, abych nezapomněla :-D, jinak :yes:

Tématické fráze:
králík na zelí, porcování králíka, video porcování králíka, porcovani kralika video, jak dlouho pect kralika, doba peceni kralika, králík zelí, králík v zelí, králík recepty, pečený králík na zelí, recepty z kralika, pečený králík se zelím, králík na kysaném zelí, králík v římském hrnci, recepty králík na zelí, jak dlouho se vaří králík, králík doba pečení, kralik zeli knedlik, králík na zelí recept, recept králík na zelí

Suroviny:
králík, zelí kysané, rozmarýn, koření oregáno, sůl, pepř mletý, olej, cibule, slanina anglická

Přidat fotografie receptu