Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory se špekáčky na pivu

Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez práce můžete servírovat lahodný oběd, který ocení zejména mužská část rodiny.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 575 kJ /
854 kcal
Bílkoviny17,12 g
Tuky4,14 g
Vláknina23,11 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,34 g
Sůl27,40 g
Sacharidy156,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme polovinu piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské koření, grilovací koření a sůl. Krok 2: Neoloupané brambory omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny). Špekáčky nakrájíme stejným způsobem. Krok 3: Brambory a špekáčky vsypeme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Po cca 20 minutách zalijeme zbývajícím pivem, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově 75 minut. Ze zálivky zbyde jen hustá omáčka. Krok 5: Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule a podáváme.

TIP: Tipy na další skvělá jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 17. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se špekáčky na pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JypD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory se špekáčky na pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JypD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

mám pouze jednu připomínku a to sůl, nedával jsem vůbec žádnou - sůl je již hojně obsažena v uzenině a grilovacím koření

Dnes jsem upekla v pekáčku. Ubrala bych soli a přidala trochu piva. :-8 Ale bylo to rychlé, levné a dobré jídlo, dělala jsem z libových párků místo špekáčků. Děkuji. :yes:

Dnes jsem recept uvarila,chutnalo i manzelovi,ktrery spekacky na pivu vubec nemusi..

3 + 2 "lžíce" hlavne toho provensálskeho korenia bolo veľmi veľa. podľa mňa by stačilo 3+2 "lžičky" :-(

Právě jsme dojedly:-p všem hutnalo :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Poprvé jsem použila světlé pivo a nechutnalo nám to, bylo to nahořklé. Pak černé a bylo to mňam :-)Pro ozvláštnění tam někdy přidám nakrájená rajčata a papriku nebo fazole v konzervě (pak nedávám tolik kečupu) nebo mraženou zeleninovou směs. Je to taky moc dobré.

Výborné ,moc nám to chutnalo ,určitě se k tomuto receptu vrátíme.:-):-)

piva nepitel:-8.. mám dotaz: je to fuk, jakou značku piva použiju.. nebo mi někdo nějakou vhodnou doporučí;-):-?

rebeka: Ahoj, doporučuji černé Krušovice(jsou sladké - světlé pivo zanechá nahořklou chuť).:-*

helenabedn: Tak to jsem moc ráda, že tolik chutnalo a s fazolemi...proč ne, možná také prubnu...:yes:
U nás je tohle jídlo také oblíbené a vlastně jsem ho už dlouho nedělala. Musím to napravit. Klasika je klasika, je osvědčená a předčí veškeré experimenty...

no tak tohle byla epesní ňamka!!! přidala jsem ještě trochu vařených bílých fazolí a nemělo to chybu! :yes::yes::yes:

chocolate: Čokoládko:-K, jsem ráda, že vám chutnalo, povedlo se a recept se osvědčil.:-K Já také pivo piju zcela výjimečně (to už musí být žízeň, třeba na cestách...), ale při vaření ho občas ráda použiju a naučila jsem se s ním pracovat tak, aby nevadilo ani dětem.

Děkuji za výborný recept Eliz.Brambory pečené v pivním sosu nemají chybu, dokonce ani já (pivo zásadně nepijící) jsem necítila žádnou hořkou pachuť (jak tu bylo párkrát vzpomínáno).Naopak ukládám a jistě ještě zopakuji.
Udělala jsem jedinou kosmetickou změnu oproti tvému předpisu-česnek jsem nakrájela na plátky.+32

to vypadá báječně, hned zítra zkusíme, ale bodíka posílám hned :yes:

Hell, to mě moc mrzí...:-( Je možné, že to bylo tím pivem, protože zatím to vždycky chutnalo, dokonce i dětem. tak nevím...
Jestli budeš mít ještě někdy odvahu, zkus s jiným pivem nebo jiným typem brambor...

S nadšením sobě vlastním jsem včera zakoupila špekáčky a pivo. Pečlivě prostudovaný recept jsem dodržela na chlup. Výsledek mého večerního snažení pak manžel za pomalého míchání přecedil mřížkou do kanálu. ;-(
Vonělo to dobře. Jíst se to ale nedalo ani se sebezapřením. ;-(
Obzvlášť ty brambory :-(
Mám vážné podezření, že škodičem bylo to konkrétní pivo, nikoliv recept samotný! Škoda, vypadalo to v pekáčku moc hezky :-S

Tématické fráze:
buřty na pivu ze světlého piva, špekáčky na světlém pivu, špekáčky na pivu, pečené špekáčky na pivu, jídlo ze špekáčků, jídla ze špekáčků, buřty na světlém pivu, špekáčky na pivě, špekáčky pečené na pivu, pečené špekáčky, špekáčky na pivu s bramborem, špekačky pikantní na pivě, recept na zapečené špekáčky na pivu, pokrmy ze špekáčků, buřty na světlém pivě, buřty na pivu s bramborem, špekáčky s bramborem, špekáčky na černém pivu, jidla k pivu, špekáčky recept

Suroviny:
brambory, špekáček, pivo černé, kečup sladký, česnek, koření provensálské, koření grilovací, sůl, cibule

Přidat fotografie receptu