Bramborové halušky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 328 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,33 g |
– nasycené | 15,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 7,33 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,33 g |
Sacharidy | 1,67 g |
– cukry | 1,67 g |
––– laktóza | 1,67 g |
Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Bramborové lokše se škvarky a brynzou jsou dokonalou ukázkou tradiční slovenské a české kuchyně. Měkké, zlatavé bramborové placky doplněné křupavými škvarky a jemně…
Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Oškrábané a omyté syrové prambory rozpůlíme, nožem po obvoudu bramboru nejdřív do hloubky asi 1 cm uděláme řez a vniřtek brambor vydlabeme pomocí vykrajovače.Vydlabané…
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na…
Brynzu, máslo a papriku spolu promícháme, můžeme i trochu našlehat ručním šlehačem, aby pomazánka byla hladká. Pak přimícháme 1 stroužek česneku (ale každý podle chuti),…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou. Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto ("haluškovník"),…
Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…
Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute,…
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, zemiaky, zalejeme vodou a varíme do polomäkka.Zemiaky na…
Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.K cestovinám pridáme rozdrobenú bryndzu, na polkolieska nakrájanú klobásu, kôpor a vajíčka. Dobre…
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Šílený jídelníček Jindřicha VIII.: Obézní milovník masového pudingu po smrti explodoval
Jogurtová buchta: Vláčný a šťavnatý moučník je hotový za chvíli a využijete i kelímek od jogurtu na odměřování surovin
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem